Ethereum zajednica pomaže u ETH2 Mergeu

0

Programeri Ethereuma uputili su poziv zajednici da pomognu u testiranju dugo očekivanog spajanja između Ethereum Mainneta i Beacon Chaina koji se temelji na proof of stakeu (PoS).

Merge je glavna prekretnica prema prelasku na Eth2 jer će Ethereum mreža postati PoS blockchain, smanjujući potrošnju energije za 99%.

29. studenog programer Ethereuma Marius van der Wijden najavio je novi program za uključivanje zajednice u testiranje Mergea koji se odnosi na tri razine: netehničke korisnike, programere s ograničenim iskustvom u blockchainu i visoko tehničke i iskusne blockchain programere.

Netehnički korisnici imaju vođeni program koji im daje zadatke kao što su postavljanje consensus layer clientsa, prijavljivanje kvarova i slanje transakcija.

Za tehničke korisnike s malim iskustvom u blockchainu, oni mogu odabrati ciljeve poput pokretanja vlastitih validatora, postavljanja i testiranja ugovora i postavljanja vlastitih testneta, dok visoko tehnički korisnici mogu pregledati specifikacije, predložiti nevažeće blokove i podijeliti mrežu glasanjem o nevažećim blokovima.

Program poziva sve sudionike da dokumentiraju što je više moguće svog rada i podijele ga online pod hashtagom “TestingTheMerge” na Twitteru. Wijden je također usmjerio zajednicu na Ethereum R&D kanal kako bi održao komunikaciju tijekom programa testiranja.

“Program se ne nagrađuje, ali ako pronađete kritičnu grešku (problem konsenzusa), kupit ću vam piće po vašem izboru na sljedećem DevConu!” Wijden je napisao u nacrtu programa.

Prema Eth2 stranici na Ethereum.org, Merge s Beacon Chainom bi trebalo službeno završiti do Q1 ili Q2 2022. Spajanje se smatra posljednjim poglavljem u evoluciji blockchaina do PoS konsenzusa. Usprkos tome, ima još posla prije prijelaza na ETH 2.0 i prije nego što je sharding završen.

Posljednji dio slagalice je sharding nadogradnja blockchaina predviđena za kasnu 2022., u kojoj će se opterećenje mreže proširiti na 64 nova lanca kako bi se pomoglo mreži da skalira svoje sposobnosti na decentraliziran način, s ciljem povećanja broja transakcija u sekundi i smanjenje naknada za transakcije u tom procesu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X