Europska investicijska banka izdala obveznice na Ethereumu!

0

Cijena Ethereuma u srijedu je nagla porasla na novi ATH zahvaljujući pozitivnim vijestima Europske investicijske banke.

Ethereum se popeo do cijene od 2.709 američkih dolara tijekom ranog razdoblja azijskog trgovanja u srijedu, 28. travnja, obilježavajući novu najvišu cijenu druge najveće kriptovalute prema Coingecku. Ovaj pružatelj kripto metričkih podataka bilježi rast od 7% u posljednja 24 sata i 15,7% u posljednjih sedam dana za drugu najveću digitalnu imovinu prema tržišnoj kapitalizaciji. Taj je potez gurnuo tržišnu kapitalizaciju Ethera na rekordnih 312 milijardi dolara.

Preko 100 milijuna europskih obveznica izdano na Ethereum platformi

Iako postoji niz čimbenika koji potiču rast cijene Ethera, Reuters je rast danas pripisao vijesti da Europska investicijska banka pokreće prodaju “digitalnih obveznica” koristeći Ethereum mrežu. EIB izdaje dvogodišnju digitalnu obveznicu u vrijednosti 100 milijuna eura, a prodaju će voditi Goldman Sachs, Banco Santander i Societe Generale, prema analitičarima Bloomberga.

Izvor: Twitter

23. travnja Societe Generale objavio je da je njihova podružnica Societe Generale SFH izdala obveznicu od 100 milijuna eura kao security token na javnom Ethereum blockchainu. Moody’s i Fitch dodijelili su tom security tokenu najbolju AAA ocjenu.

Drugi čimbenici koji su utjecali na rast cijene Ethereuma

Direktor financija u kripto brokerskoj kući SFOX, Danny Kim, rekao je za Reuters da su vijesti pokazale bullish institucionalni slučaj upotrebe Ethereuma, dodajući da se i količina ove kriptovalute na kripto burzama nastavlja smanjivati, dodajući slučaju:

“Količina Ethereuma koji sjedi na kripto burzama i dalje pada te je dosegla najnižu razinu u posljednjih godinu dana. S manje ponude na raspolaganju, manje je vjerojatnosti za veliku rasprodaju i pad cijene. “

Hype oko DeFi sektora koji je u zadnje vrijeme opet “oživio” kroz rast TVL-a te cijene tokena vezanih na DeFi protokole, zajedno s padom naknada za transakcije, također bi mogli biti faktori koji su utjecali na cijenu Ethera. U vrijeme pisanja ovog članka prosječna cijena transakcije na mreži pala je na 10,94 dolara prema Bitinfochartsu.

Popularni kriptoanalitičar ‘Altcoin Sherpa’ u međuvremenu je predvidio da će Ether nastaviti nadmašivati Bitcoin u narednim tjednima, a kao ciljanu cijenu naveo je 3.000 dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X