Listopad, 2020

22Lis(Lis 22)12:0024(Lis 24)00:00Blockchain & Crypto days in Osijek

Detalji događaja

Zbog vremena u kakvom se nalazimo, sve je manje mogućnosti za okupljanje, druženje i edukacije. Stoga je bitno iskoristiti ovo malo prilika koje nam se pružaju, a pogotovo ako je u pitanju okupljanje kakvo je organizirano ovaj tjedan u Osijeku. Ovaj tjedan (22.10.2020. – 24.10.2020.)  održava se trodnevni event “Blockchain & Crypto Days in Osijek”.

 

Prvog dana će se u Kulturnom centru grada Osijeka održati ciklus predavanja namijenjen ugostiteljima, retailerima, webshopovima i mjenjačnicama, a na kojem će govora biti o mogućnostima integracije kriptovaluta u svakodnevno poslovanje. Organizator tih predavanje je tvrtka Electrocoin, koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata. 

 

Drugog dana event se nastavlja na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek gdje će predavanja imati Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK), FERIT i Base58, a nakon predavanja slijedi panel rasprava o DeFi. DeFi je ambiciozni pokušaj decentralizacije osnovnih sučelja tradicionalnog financijskog sektora poput trgovine, pozajmljivanja, ulaganja, upravljanja imovinom, plaćanja i osiguranja. Sve o DeFi sektoru saznajte ovdje.

 

Predavanja koja će se održati u petak s početkom u 12:00

 

Doc. dr. sc Mirko Köhler ukratko će predstaviti rad fakulteta s predavanjem “FERIT: karika u lancu“, a Nikola Škorić, CEO tvrtke Electrocoin, reći će nešto više o samoj udruzi UBIK i njezinu djelovanju.

 

Bruno Škvorc  (Bitfalls) – “UBIKchain i Substrate ili kako izgraditi svoj blockchain u sat vremena

 

Marko Vukobratović (Base58) – “Base58: energija i blockchain“.

 

Panel – “Decentralizirane financije – istinska inovacija ili igra za naivce”

sudionici panela: Mislav Javor iz AMPnet-a, Ivan Glavaš iz Griffon Asset Managementa, Filip Šaravanja iz HANFA-e, uz moderatora Luku Sučića iz Meta change capitala.

 

Treći dan, u subotu, se također održava na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i tema je radionica “Polkadot u detalje“, a predavanje će održati Bruno Škvorc iz Bitfallsa.

 

Raspored predavanja:

 

– Uvod u Web3

– Uvod u Substrate

– Uvod u Polkadot

– Razlika Polkadot / Kusama / Substrate / Edgeware / Moonbeam

– On-chain governance i nadogradnja bez forkova

– NPoS

– XCMP i SPREE

– Primjeri korištenja

– Q&A

 

Više detalja o događaju možete pronaći i na ovom Facebooku eventu.

 

Vidimo se u Osijeku!

 

Vrijeme

22 (četvrtak) 12:00 - 24 (Subota) 00:00

Lokacija

Ferit Osijek

Ul. Kneza Trpimira 2b, 31000

Organizator

Electrocoin d.o.o.info@electrocoin.hr Rukavec 5, 10090 Zagreb

Leave A Reply

X