Ožujak, 2021

24Ožu10:0012:00Budućnost novca

Detalji događaja

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i ove se godine aktivno uključio u obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca organiziranjem virtualnog panela s temom Budućnost novca, koji će se održati u srijedu, 24. ožujka 2021. s početkom u 10 sati.

Cilj panela je maturante dubrovačkih srednjih škola, studente, članove alumni kluba Sveučilišta u Dubrovniku i ostale zainteresirane, informirati o aktualnim monetarnim temama, poput ulaska Hrvatske u Monetarnu uniju, uvođenje digitalnog eura, korištenje kriptovalutama i o njihovu pravnome, poreznom i regulatornom statusu.

Po prvi put otkad postoji Bitcoin, za isti stol će sjesti Guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić, i predstavnik hrvatske kripto-zajednice okupljene oko UBIK-a (Udruga za blockchain i kriptovalute), Vlaho Hrdalo. Na panelu će biti prisutan i Davor Žilić iz Deutsche Bank, tako da smo sigurni da će panel biti pokriven brojnim zanimljivim temama. Razgovarat će se o budućnosti novca, a možete se priključiti putem Zooma.

  • Meeting ID: 656 788 9333
  • Lozinka: 206312

Vrijeme

(Srijeda) 10:00 - 12:00

Organizator

Sveučilište u Dubrovniku

Leave A Reply

X