Rujan, 2018

04Ruj(Ruj 4)00:0006(Ruj 6)00:00Ekonomski Forum Krynica

Detalji događaja

Gospodarski forum u Krynici najveća je konferencija u Srednjoj i Istočnoj Europi. Svake godine Forum, organiziran početkom rujna, donosi više od 4000 gostiju. To su politički, gospodarski i društveni lideri, kao i oko 500 novinara. Gosti dolaze iz više od 60 zemalja Europe, Afrike, Azije i Amerike. Krynica je mjesto gdje rastu novi trendovi u politici i ekonomiji. Ove godine, glavna tema Foruma je pitanje: Europa zajedničkih vrijednosti ili Europa od zajedničkih interesa?

Kriptovalute i njihova temeljna tehnologija (Blockchain) percipiraju se kao jedna od najvećih inovacija na financijskom tržištu u 21. stoljeću. Povećanje popularnosti među investitorima izazvalo je zabrinutost da bez odgovarajućih propisa digitalne valute poput Bitcoina mogu postati sredstvo za utaju poreza i pranje novca što će na kraju predstavljati prijetnju uspostavljenim sustavima novca. Kriptovalutni “bum” je nešto što vlade i središnja banka više ne mogu zanemariti. Regulatori diljem svijeta razmatraju zakonske mjere za kontrolu brzog rasta tržišta kriptovaluta i tokena. Kakva je budućnost blockchaina? Da li kripotvalute i blockchain zapravo trebaju propise?

Na sva ta pitanja pokušat će odgovoriti razni Europski stručnjaci u nekoliko debata i panela, a među njima je pozvan i naš osnivač, Luka Klancir.

Vrijeme

4 (Utorak) 00:00 - 6 (četvrtak) 00:00

Lokacija

Krynica Zdroj

Krynica-Zdrój

Leave A Reply

X