Facebook gradi svoj metaverz!

0

Facebook je najavio da će dodijeliti 50 milijuna dolara dvogodišnjem fondu koji ima zadatak započeti rad na virtualnom metaverzumu te kompanije.

U najavi od 27. rujna objavljen je Facebookov roadmap za izgradnju njegovog metaverzuma, a financiranje je predviđeno za podršku “globalnim partnerima u istraživanju” koji žele izgraditi platformu uz interna istraživanja.

“Metaverzum neće preko noći izgraditi niti jedna kompanija. Surađivat ćemo s regulatornim tijelima, stručnjacima i industrijskim partnerima kako bismo oživjeli ovaj projekt”, naglašeno je u objavi.

Koji je smisao Facebook metaverza?

Metaverze će omogućiti korisnicima interakciju s drugim ljudima, digitalnim objektima i fizički svijetom putem vlastitog avatara u virtualnom okruženju. Sredstva će se isplaćivati ​​putem Facebookovih XR programa i Fonda za istraživanje. Glasine o Facebookovom planu o izgradnji virtualnog metaverzuma počele su kružiti u lipnju, a tvrtka je najavila formiranje izvršnog tima sa zadatkom nadgledanja projekta tijekom sljedećeg mjeseca.

U svom posljednjem priopćenju Facebook tvrdi da njegov metaverz “ne znači nužno više provođenja vremena na internetu, samo da vrijeme koje provodite na internetu učinite značajnijim”. Unatoč investicijskom fondu od 50 milijuna dolara, Facebook vjeruje da će proći više od desetljeća dok sveobuhvatna verzija njegovog metaverza ne bude dostupna uživo i sa širokim spektrom proizvoda i usluga.

Kako bi se osiguralo da je njegov metaverze raspoređena na etičan i uključiv način, Facebook se također udružio s više sveučilišta i neprofitnih organizacija koje predstavljaju manjinske grupe, uključujući Women in Immersive Tech, Africa No Filter, University of Hong Kong i Nacionalno Sveučilište u Singapuru.

Kripto industrija daleko ispred Facebooka

Dok se Facebook kreće ka mobiliziranju kapitala kako bi počeo razvijati svoj metaverzum, kripto programeri već su debelo napredovali u izgradnji vlastitih decentraliziranih i interoperabilnih metaverza.

Na primjer, Decentralandov “open world” metaverz sastoji se od decentraliziranog virtualnog svijeta u vlasništvu zajednice izgrađenog na Ethereum blockchainu. Korisnici mogu graditi 3D okruženja, stvarati avatare ili prikazivati ​​niz digitalnih sadržaja koji se mogu unovčiti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X