Fidelity Investments pokreće institucionalno trgovanje Bitcoinom

0

Američka investicijska kompanija Fidelity Investments u idućih nekoliko tjedana pokreće trgovanje Bitcoinom za institucionalne klijente, piše Bloomberg.

Citirajući izvor koji je želio ostati anoniman, Bloomberg je otkrio da će Fidelity Digital Assets, nova platforma za trgovinu kriptovalutama, biti dostupna u skladu s postojećim uslugama.

Podružnica je pokrenuta u listopadu 2018., a od ožujka ove godine pruža usluge čuvanja kriptovaluta.

Izvor navodi da će trgovačka platforma postati dostupna za korisnike Fidelityja za samo nekoliko tjedana, a prvenstveno će se usmjeriti na velike trgovce.

Dok sam Fidelity nije potvrdio vremenski okvir niti točan datum izlaska platforme, kompanija je nagovijestila da će njen budući smjer uključiti veću integraciju u bitcoin prostor.

“Trenutno imamo odabranu grupu klijenata koju podržavamo na našoj platformi. U idućim tjednima i mjesecima nastavit ćemo s pružanjem naših usluga na temelju potreba naših klijenata, nadležnosti i drugih faktora. Naša usluga je trenutno fokusirana na bitcoin“, izjavila je zastupnica Arlene Roberts za Bloomberg.

Izvještaj se pojavio nakon ankete koju je Fidelity proveo prošli tjedan. Anketa je otkrila postojan apetit za bitcoin u ciljanom tržištu Fidelityja.

Naime, 22% od 411 anketiranih institucionalnih investitora odgovorilo je da već posjeduju kriptovalute kao dio svog portfolija, a gotovo pola ispitanika (40%) odgovorilo je da bi rado posjedovali kriptovalute te da su u sljedećih pet godina otvoreni za buduća ulaganja u digitalnu imovinu.

“Sve više institucionalnih investitora sudjeluje u tržištu digitalnih imovina, direktno ili kroz pružatelje usluga. Sve ovo događa se dok utjecaj blockchain tehnologije na financijsko tržište postaje sve očitiji”, izjavio je Tom Jessop, predsjednik Fidelity Digital Assetsa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X