Fidelity tvrdi da je Bitcoin savršena investicija za institucije

0

U nedavno objavljenom izvještaju pod nazivom Bitcoin Investment Thesis, Fidelity Digital Assets pokazao je kako portfelj menadžeri mogu povećati svoj prinos ulaganjem dijela svog udjela u Bitcoin. Izvještaj također nagađa da bi u bliskoj budućnosti povećani institucionalni interes mogao proširiti tržišnu kapitalizaciju Bitcoina za stotine milijardi dolara.

Važnost Fidelity Digital Assetsa za Bitcoin

Fidelity Digital Assets je tvrtka u ekosustavu Fidelity Investments-a, jednog od najvećih svjetskih investicijskih fondova. FDA zadužena je za sve poslovanje Fidelityja u svijetu kriptovaluta te ulaže velike napore u dovođenje kriptovaluta na vrata institucionalnih investitora. Fidelity investicijski fond trenutno raspolaže s 3,3 bilijuna dolara te je ovo veoma bullish znak za kripto tržište.

Izvor: Fidelity Digital Assets

Da bi podržao svoju tezu, Fidelity je simulirao uzorke portfelja počevši od zadane raspodjele 60/40 između dionica i instrumenata s fiksnim prihodom. Zatim su ih diverzificirali s Bitcoinom po stopi od 1 do 3 posto. U svakom scenariju koji Fidelity razmatra, portfelji koji drže veći udio Bitcoina nadmašili su svoje manje diverzificirane kolege.

Imovina koja je u negativnoj korelaciji ili pokazuje nisku korelaciju s ostatkom tržišta pruža dodatne benefite menadžerima portfelja. Omogućuje smanjenje volatilnosti bez potrebe za žrtvovanjem povrata na investiciju. Simulirani portfelji koji su i dalje držali Bitcoin imali su koristi od niske korelacije kripto imovine s tradicionalnom imovinom. Izvješće je, međutim, potvrdilo kako sve veće usvajanje Bitcoina od strane financijske industrije može dovesti do veće korelacije u budućnosti, smanjujući tako koristi od diverzifikacije.

Što bi se dogodilo pri transferu institucionalnih sredstava u Bitcoin?

Fidelityjevo izvješće dodatno je procijenilo potencijalnu preraspodjelu ulaganja iz alternativnih ulaganja i fiksnog prihoda na Bitcoin. Tržište dionicama procjenjuje se na 13,4 bilijuna dolara, pa bi se, ako bi Bitcoin zauzeo 5% ovog tržišta, njegova tržišna kapitalizacija povećala za 670 milijardi dolara. Ako bi zauzeo 10%, tržišna bi se granica povećala za 1,3 bilijuna dolara. Tržište obveznica približno vrijedi 50,3 bilijuna dolara. Ako bi Bitcoin zauzeo 1% tog tržišta, to bi značilo dodatnih 500 milijardi dolara. Iako je ovo u našim očima preoptimističan scenarij, potencijalno je izvediv u dužem vremenskom roku.

Izvještaj tvrdi da bi sve manji prinosi obveznica mogli dodatno pogurati upravitelje imovine prema alternativnoj imovini. Ako bi se ostvarile najoptimističnije prognoze, kapitalizacija Bitcoina mogla bi se povećati na 2 bilijuna dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X