FIFA najavila Algorand kao svog službenog blockchain partnera

0

Blockchain mreža Algorand (ALGO) udružila se s FIFA-om i potpisala ugovor o sponzorstvu i tehničkom partnerstvu i tako postala prva službena blockchain platforma nogometnog saveza.

Sklopljenim sporazumom Algorand će postati regionalni sponzor u Sjevernoj Americi i Europi za Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se održati u Kataru u studenom i prosincu 2022. godine.

Algorand će također biti službeni sponzor FIFA Svjetskog prvenstva za žene u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine.

Blockchain platforma Algorand pomoći će FIFA-i u razvoju njene “strategije digitalne imovine”, s najavom koja objašnjava tehnologiju blockchaina u kontekstu nezamjenjivih tokena (NFT). Stoga je vjerojatno da bi Algorand mogao pomoći FIFA-i u razvoju vlastite NFT kolekcije.

Algorand pomaže organizacijama u različitim industrijama, od glazbene, industrije videoigara, financija, umjetnosti i sporta te radi na usvajanju Web 3 digitalnih mogućnosti za promicanje, rast, transparentnost, inkluzivnost i inovacije.

“Ovo partnerstvo s FIFA-om, globalno najpriznatijom i najistaknutijom organizacijom u sportu, pokazat će potencijal koji Algorand blockchain ima u transformaciji najvažnije sporedne stvari na svijetu – nogometa.”

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je zadovoljstvo zbog partnerstva rekavši da je to “pokaz FIFA-ine predanosti kontinuiranom traženju inovativnih kanala za održivi rast prihoda”, dodajući da se veseli “dugom i plodnom partnerstvu s Algorandom”.

Govoreći o razvoju, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino komentirao je:

“Drago nam je što možemo najaviti ovo partnerstvo s Algorandom. Suradnja je jasan pokazatelj FIFA-ine predanosti kontinuiranom traženju inovativnih kanala za održivi rast prihoda za daljnje reinvestiranje natrag u nogomet, osiguravajući transparentnost našim dionicima i svjetskim nogometnim navijačima, što je ključni element naše vizije da nogomet postane uistinu globalan.”

Svjetsko prvenstvo u nogometu, koje se održava svake četiri godine, posljednji put održano je u Rusiji i bilo je jedan od najgledanijih svjetskih sportskih događaja. Samo oko 1,1 milijarda ljudi pratilo je uživo finale između Francuske i Hrvatske.

Tijekom posljednja 24 sata, cijena ALGO tokena skočila je za 22.12%, tj. na 0,73 USD u trenutku pisanja ovog članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X