G7 zemlje pozivaju na stroži nadzor kripto tržišta

0

Sljedeći sastanak G7 savjetodavnog foruma mogao bi potaknuti sedam najznačajnijih industrijskih zemalja svijeta na strože propise o kriptovalutama diljem svijeta.

Skupina G7 navodno planira promicati strože propise u kripto sektoru tijekom 49. po redu G7 summita, koji bi se trebao održati u svibnju 2023. u Japanu.

Čelnici G7 zemalja (Japan, Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada, Francuska, Njemačka i Europska unija) izradit će strategiju suradnje koja za cilj ima povećanje kripto transparentnosti i zaštitu potrošača, kao i rješavanje potencijalnih rizika za globalni financijski sustav, ali i promicanje strožih propisa u kripto sektoru.

Formuliranje globalnih standarda za virtualna sredstva

G7 se nada da će uzeti stvari u svoje ruke kada je riječ o formuliranju globalnih standarda za virtualnu imovinu. Japan, koji već ima kripto propise, zajedno s drugim zemljama članicama kao što su Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Europska unija, nastoji uložiti zajedničke napore kako bi postao lider u ovom području.

Anonimni dužnosnik rekao je da će G7 ubrzati tempo rasprava i usmjeriti ih prema sastanku ministara financija i članova središnje banke sredinom svibnja, samo nekoliko dana prije nego što će premijer Fumio Kishida ugostiti predstavnike summita G7 u Hirošimi.

Iako se pravni status digitalne imovine i pravila razlikuju od zemlje do zemlje, cilj G7 je uspostaviti globalni standard.

Odbor za financijsku stabilnost (FSB), sa sjedištem u Švicarskoj, u listopadu 2022. objavio je preporuke za stvaranje regulatornog okvira, navodeći da bi kripto imovina trebala biti predmet regulacije za aktivnosti poslovnih banaka. FSB planira objaviti konačnu verziju ovog dokumenta u srpnju 2023.

Međunarodni monetarni fond također je zacrtao ključne elemente za svaku zemlju, s ciljem stvaranja detaljnih i koordiniranih pravila za usmjeravanje širenja kriptovaluta. Osim toga, direktori MMF-a složili su se da kripto imovina ne bi trebala dobiti status službene valute ili zakonskog sredstva plaćanja.

Prema dužnosniku koji je htio ostati anoniman, pitanja vezana uz kriptovalute također će biti na dnevnom redu nadolazećeg sastanka ministara financija i guvernera središnjih banaka Grupe 20 velikih ekonomija (G20) u Washingtonu sredinom travnja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X