Genesis podnio zahtjev za bankrot?

0

Kripto zajmodavac Genesis Global postao je posljednja tvrtka koja je podnijela zahtjev za zaštitu od bankrota prema Poglavlju 11 nakon kolapsa FTX-a.

U ranijim izvješćima tvrdilo se da tvrtka razmatra zahtjev za zaštitu od bankrota ako ne uspije prikupiti kapital kako bi zaustavila krizu likvidnosti.

U priopćenju za tisak od 19. siječnja, Genesis je rekao da je uključen u razgovore sa svojim savjetnicima “svojim vjerovnicima i korporativnom matičnom Digital Currency Group (DCG) kako bi procijenili najučinkovitiji put za očuvanje imovine i pomicanje poslovanja naprijed.”

“Genesis je sada započeo proces restrukturiranja pod nadzorom suda kako bi dodatno unaprijedio ove rasprave.”

Plan tvrtke iz poglavlja 11 poziva na razmatranje “dvostrukog procesa” nakon “prodaje, povećanja kapitala i/ili vlasničke transakcije” koja bi očito omogućila nastavak poslovanja pod novim vlasništvom.

Genesisovi derivati, spot trgovanje, brokersko-dilerski i skrbnički poslovi nisu dio postupaka iz poglavlja 11 i nastavit će poslovati pod tvrtkom.

Također tvrde da imaju više od 150 milijuna dolara u gotovini, za koju vjeruju da će “osigurati dovoljnu likvidnost za podršku njihovim tekućim poslovnim operacijama i olakšati proces restrukturiranja”.

Genesis svojim vjerovnicima navodno duguje više od tri milijarde dolara. DCG razmatra prodaju dijela svog portfelja rizičnog kapitala kako bi spasio podružnicu u potpunom vlasništvu. Portfelj je vrijedan 500 milijuna dolara i sastoji se od više od 200 kompanija povezanih s kriptom.

 Udarac za industriju kripto zajmova

Proces restrukturiranja vodit će “neovisni posebni odbor” upravnog odbora tvrtke, a Genesis kaže da je cilj procesa pružiti “optimalan ishod za Genesisove korisnike i Gemini Earn korisnike”.

Tvrtka je obustavila povlačenja sa svoje platforme u studenom 2022. zbog turbulencija na tržištu uzrokovanih kolapsom FTX-a. Taj je potez utjecao na korisnike Gemini Earna, proizvoda koji generira povrat za korisnike Gemini burze kojom upravlja Genesis.

Suosnivač Geminija Cameron Winklevoss u svojoj objavi na Twitteru napisao je da je bankrot “ključni korak” prema tome da klijenti Geminija mogu povratiti svoju imovinu, ali je ustvrdio da DCG i njegov izvršni direktor Barry Silbert “i dalje odbijaju ponuditi vjerovnicima pošten dogovor” i zaprijetili tužbom “osim ako se Barry i DCG ne dogovore.”

“Ako se Barry i DCG ne dozovu pameti i ne daju poštenu ponudu vjerovnicima, uskoro ćemo pokrenuti tužbu protiv Barryja i DCG-a.

— Cameron Winklevoss (@cameron) 20. siječnja 2023.

I Genesis i Gemini suočeni su s optužbama Komisije za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) zbog navodne ponude neregistriranih vrijednosnih papira kroz program Earn.

Rastu strahovi oko Genesisove matične tvrtke DCG da će možda morati prodati dio od svojih 500 milijuna dolara rizičnog kapitala kako bi pokušala pokriti Genesisove obveze.

DCG je 17. siječnja prestao isplaćivati ​​dividende u potezu usmjerenom na “smanjenje operativnih troškova i očuvanje likvidnosti”. Navodno se također razmatra prodaja njegovog kripto medija CoinDesk, što bi DCG-u moglo donijeti 200 milijuna dolara.

Podnošenje zahtjeva za bankrotom Genesis Global Capitala još je jedan udarac za industriju kripto zajmova, koja je teško pogođena nedavnim padom tržišta i regulatornim nadzorom. Ostaje vidjeti kako će sve ovo utjecati na budućnost kripto kreditiranja i tvrtki koje posluju u tom prostoru.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X