Glassnode izdao upozorenje za Bitcoin

0

Tvrtka za tržišno obavještavanje Glassnode navodi da bi se Bitcoin mogao suočiti s pritiskom prodaje od strane kratkoročnih vlasnika koji žele zaraditi na najnovijem rastu cijene Bitcoina.

Nedavni rast tržišta gurnuo je cijene BTC-a iznad 23 tisuće dolara i iznenadio mnoge ulagače. Međutim, rastom cijene povećava se i motivacija vlasnika i rudara da iskoriste likvidnost, posebno nakon dugotrajnog i teškog pada 2022. godine.

U najnovijem analitičkom izvješću, Glassnode otkriva da je nedavni rast cijene bitcoina na 23.000 dolara, pogurnuo 97,5% kratkoročnih vlasnika u “zeleno”, što se nije dogodilo otkako je najveća kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji dostigla svoju najvišu cijenu.

Prilika ili zamka za nove investitore

Glassnode definira kratkoročne vlasnike kao one koji drže bitcoin manje od 155 dana te navode da je zbog 97,5% STH-a koji imaju nerealizirane dobitke, prodajni pritisak na vidiku.

“Zanimljivo je da tijekom medvjeđih tržišta, kada je preko 97,5% stečene ponude novih ulagača u gubitku, mogućnost da su prodavači “iscrpljeni” eksponencijalno raste. To znači da je sve manje prodavača koji su voljni prodavati po trenutnim cijenama. Nasuprot tome, kada je preko 97,5% kratkoročne ponude vlasnika u dobiti, ti igrači imaju tendenciju zgrabiti priliku i izaći na pragu rentabilnosti ili dobiti. S obzirom na značajan porast profitabilnosti, vjerojatnost pritiska na prodaju koji potječe od STH-a vjerojatno će rasti sukladno s tim.”

Prema podacima tvrtke Glassnode, rudari prodaju Bitcoin zbog nedavnog novog porasta cijena. U analitičkom izvješću Glassnode navodi se kako je zbog povećanja prihoda rudara koji su denominirani u američkim dolarima, došlo do promjene u ponašanju rudara, s akumulacijom od +8500 BTC-a mjesečno na distribuciju od -1600 BTC-a mjesečno.

Glassnode također navodi da su rudari potrošili otprilike -5600 BTC-a od 8. siječnja i doživjeli pad neto bilance od godine unatrag do danas.

Međutim, drugi podaci daju drugačiju sliku. U izvješću stoji da se količina Bitcoina koja se nije pomaknula više od šest mjeseci povećala za preko 301.000 od početka prosinca, što ukazuje na čvrstu vjeru vlasnika.

Bitcoin se trenutno trguje po 22.678 dolara (prema podacima dostupnim na CoinGecko), što je pad od 1,16% u posljednja 24 sata, ali rast od 38% u odnosu na najnižu razinu u posljednjih 30 dana, od 16.464 dolara.

Izvor: DailyHodl

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X