Goldman Sachs: ETH će biti dominantno skladište vrijednosti

0

Goldman Sachs izjavio je u bilješci klijentima u utorak da je blockchain s najvećim “potencijalom stvarne upotrebe” Ethereum, sugerirajući da bi njegov ETH mogao postati dominantno digitalno skladište vrijednosti.

Kao takav, Goldman predviđa da bi ukupna tržišna kapitalizacija Ethera mogla premašiti ukupnu tržišnu kapitalizaciju Bitcoina u narednim godinama, navodi se u izvješću Business Insidera.

“[Ether] trenutno izgleda kao kriptovaluta s najvećim potencijalom stvarne upotrebe jer je Ethereum, platforma na kojoj je ETH matična digitalna valuta, najpopularnija razvojna platforma za aplikacije pametnih ugovora.”

Pametni ugovori su glavni dio tehnologije koji omogućuje automatizirano izvršavanje digitalnih dogovora/ugovora. Upravo je ovo olakšalo procvat DeFi sektora i decentraliziranih aplikacija (DApps) koje su temelj za usvajanje kriptovaluta.

Analitičari su primijetili da mu je “first mover” prednost Bitcoinu dala jači brand, no vjeruju da mu nedostaju neki slučajevi upotrebe koje Ethereum posjeduje, a sigurno je da zaostaje u skalabilnosti. Kao rezultat svog usredotočenja na to da postane novac te na mrežnu sigurnost, Bitcoin ne nudi istu razinu funkcionalnosti kao Ethereum, a s vremenom će ta razlika biti samo veća. 

Kao mlađi projekt, Ethereum je također zadnjih godina rastao bržim tempom od Bitcoina. Iako je Bitcoin u prošloj godini porastao za 261%, Ether je u istom razdoblju porastao za 856%.

Izvor: Tradingview

Usprkos naginjanju institucija prema Ethereumu u odnosu na Bitcoin, analitičari istovremeno tvrde da je zlato vrhunsko skladište vrijednosti, bolje od digitalne imovine. Okarakterizirali su zlato kao “sigurnu zaštitu od inflacije”, a kripto kao “rizičnu zaštitu od inflacije“.

“Ovo natjecanje među kriptovalutama još je jedan čimbenik rizika koji ih sprječava da u ovoj fazi postanu safe haven.”

Napomena dolazi mjesec dana nakon što su analitičari iz Goldman Sachs’ Investment Strategy Group klijentima rekli da kripto čak nije ni klasa imovine koja se može investirati. Analitičari su rekli:

“Iako ekosustav digitalne imovine može napraviti revoluciju svega, to ne znači da su kriptovalute klasa imovine u koju se može investirati.”

Banke nisu jedine koje su primijetile da Ethereum prestiže Bitcoin na neki bitan način. Osnivač i izvršni direktor tvrtke Celsius Network koja upravlja digitalnom imovinom vrijednom 17 milijardi dolara, rekao je u ponedjeljak za Kitco News da je Ether već premašio Bitcoin u broju aktivnih korisničkih adresa te vjeruje da ćemo u narednim godinama vidjeti rezultate ovoga.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X