Čak se i u Goldman Sachsu “razglaba” o Bitcoinu!

0

Goldman Sachs, investitorski gigant iz New Yorka, pod utjecajem brzorastućeg svijeta kriptovaluta i interesa njegove klijentele izdao je preliminarnu evaluaciju o Bitcoinu. Novost dolazi od izvora koji radi za Techcrunch te tvrdi da je uspio doći u posjed kopije interne diskusije o toj temi.

Za sad Goldman Sachs zadržava neutralnu poziciju po pitanju Bitcoina i kriptovaluta te smatraju da valuta trenutno ima prevelike fluktuacije i, očekivano,  ne predlažu aktivno investiranje svojim klijentima.

Čini se da banka želi ukloniti svu prašinu koja se digla oko Bitcoina u posljednjih godinu dana: „2013. je bila godina kada se Bitcoin zadržao u naslovnicama masovnih medija do te razine da je postalo teško odvojiti medijsku buku od temelja valute.“

U daljnjem tekstu, gdje se govori o preporukama za investitore, kažu da ima nekoliko načina izlaganja stvaranja vrijednosti u Bitcoin ekosustavu:

  • špekulacije
  • rudarenje
  • poduzetništvo

Njihova analiza također usporava brzinu adaptacije bitcoina na tržištu te je za sad bitcoin daleko od širokog usvajanja i integracije.

Zaključak izvješća sugerira da Goldman Sachs vjeruje da je bitcoin daleko od masovne adaptacije, premda je moguće da će postojati značajne prilike za investitore u Bitcoin ekosustavu.

Nije mnogo, niti smo mogli očekivati nešto „prosvijetljujuće“  od ovakvih bankovnih megalomana, ali je definitivno napredak u odnosu na JP Morgan koji je izjavio da je Bitcoin „vastly inferiror“ prema tradicionalnim valutama.

 

Sources:

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X