Google zabranjuje sve oglase vezane uz kriptovalute!

0

Google najavljuje da će zabraniti oglase koji su na bilo koji način povezani s kriptovalutama, uključujući u to oglase o ICO-ovima, walletima te savjete povezane uz kripto trgovanje.

Ova izjava došla je direktno iz Googla, od strane direktora Scott Spencer koji je rekao da će se ovo početi primjenjivati od lipnja 2018.-te.

Nemamo jasnu predodžbu o tome što će se u budućnosti dogoditi s kriptovalutama, ali smo do sada svjedočili mnogim primjerima u kojima su potrošači žrtve i doživjeli su nepravdu, stoga upravo zbog toga želimo stvoriti dodatane mjere opreza na ovom tržištu. Scott Spencer

Što to točno znači?

Ova zabrana iz Google odrazit će se na sva poduzeća, uključujući i poduzeća koja su specificirana za kriptovalute, jer neće više smjeti postaviti oglas koji je povezan uz kriptovalute koristeći pritom Googlove alate za oglašavanje.

Google je rekao kako je u 2017.-toj ukinuo više od 3,2 milijarde oglasa koji su na bilo koji način prekršili njihovu politiku, dok je ta brojka u 2016.-toj bila gotovo dvostruko manja, odnosno ukinuto je 1,7 milijarda oglasa.

Matična tvrtka Googla, Alphabet u veljači ove godine objavila je kako 84% njihovog prihoda dolazi od oglašavanja stoga su očito pomno analizirali i promislili prije zabrane svih oglasa povezanih uz kriptovalute.

Ne zaboravimo da smo krajem siječnja svjedočili sličnoj zabrani Facebooka kojom se također bilo kakvo promoviranje kriptovaluta na njihovoj društvenoj mreži zabranjuje, a razlog ovog poteza pronašao se u tome da žele zaštiti svoje korisnike jer kripto tržište za sada ne pruža dovoljnu zaštitu svojim korisnicima.

Ovaj potez Googla ipak neće imati direktan utjecaj na Bitcoin kao ni na ostale kriptovalute već će prvenstveno najviše utjecati na poduzeća koja na kripto tržištu traže pomoć u financiranju svojih projekata i ideja. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X