Grayscale fond trenutno posjeduje pola milijuna Bitcoina

0

Najveći svjetski fond za kriptovalute, Grayscale Investments, trenutno drži više od 500.000 Bitcoina u svom Bitcoin Trustu.

Prema objavi od 16. studenoga, Grayscale sada posjeduje 500.000 Bitcoina čija vrijednost iznosi 8,35 milijardi dolara. Ova količina je čak 2,69% trenutne opskrbe i tržišne kapitalizacije Bitcoina.

Posjeduje li Grayscale i veći postotak tržišta?

No, s obzirom na to da Chainalysis procjenjuje da je do sada izgubljeno oko 3,7 milijuna Bitcoina, Grayscale vjerojatno sada zapravo posjeduje 3,37% preostale cirkulirajuće opskrbe Bitcoina.

Apelirajući na institucionalne investitore koji su spremni platiti premiju za kupnju i držanje kriptovaluta putem osiguranog reguliranog fonda, dionice u Grayscale Bitcoin Trustu trenutno predstavljaju Bitcoin u vrijednosti od 15,62 dolara, ali ipak trguju za 18,86 dolara. To je gotovo 19% premije. Grayscale fond također naplaćuje godišnju naknadu za vođenje računa od 2%.

Izvor: Grayscale

Velik interes institucija za Bitcoin i kriptovalute!

Grayscale Bitcoin Trust agresivno je akumulirao Bitcoin tijekom 2020. godine, a iznos BTC-a koji fond posjeduje porastao je gotovo 50% u posljednjih šest mjeseci. To je nagli porast u 2020. za fond koji je pokrenut prije sedam godina i sugerira povećani institucionalni interes za kriptovalute, pogotovo za Bitcoin. Prošli tjedan fond je izvijestio o svojoj najvećoj ikad tjednoj akviziciji Bitcoina, kupivši 15.907 BTC u vrijednosti od 215 milijuna dolara.

Grayscale-ov Ethereum Trust također je povećao kupnju tijekom 2020. godine i sada sadrži Ether u vrijednosti od oko 1,175 milijardi dolara, ili 2,24% ukupne kapitalizacije druge najveće kriptovalute. Ostalih osam kripto fondova pod valsništvom Grayscale-a trenutno upravlja imovinom vrijednom gotovo 400 milijuna dolara, što dovodi do ukupne vrijednosti digitalne imovine kojom upravlja tvrtka na 9,9 milijardi dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X