Grayscale “otključava” 16.000 Bitcoina

0

Institucionalni investitori u Bitcoin u središtu su pozornosti jer se bliži datum velike potencijalne isplate, a s tim kreće razgovor o velikoj volatilnosti cijena.

Mnogi kripto analitičari (poput Loomdarta i ostalih) su ovaj tjedan primijetili da je pažnja usmjerena na institucionalne kupce i prodavače Grayscale Bitcoin Trust-a (GBTC) dok se cijena Bitcoina kreće blizu razine od 40.000 američkih dolara.

U srpnju nas vjerojatno očekuje volatilnost Bitcoin cijene

Gigant u institucionalnom Bitcoin prostoru, Grayscale Trust, trenutno upravlja s imovinom vrijednosti preko 24 milijarde dolara. Trgovanje GBTC-om nije stalno dostupno. Trust radi s periodičnim zatvaranjem, što se ove godine poklopilo s time da se njegovim udjelima trgovalo s “popustom” u odnosu na spot cijenu.

Ova negativna “GBTC premija” sama po je jedna od glavnih tema za razgovor, budući da se uložena sredstva zaključavaju na određeno vrijeme, a zatim puštaju, omogućujući investitorima da u određenim trenucima unovče svoj ulog, ovisno o tome kada su kupili.

Izvor: CryptoQuant

Kombinacija negativne premije u odnosu na spot i veliko otključavanje sredstava znači da će srpanj biti posebno zanimljiv za Bitcoinovu cjenovnu akciju. U prošlosti je poravnanje ovakvih događaja donijelo izrazitu volatilnost na kripto tržištu. 19. srpnja bit će najveći “dan otključavanja” s količinom od 16.000 BTC (627 milijuna američkih dolara).

Hoće li ovo spriječiti pad?

Prema popularnom kripto trgovcu pod pseudonimnom Loomdart ovo ipak pruža priliku da se prodajni pritisak nakon toga stabilizira, otvarajući put Bitcoin bullovima da slome snažne resistance razine. To bi stvorilo osvježavajući kontrapunkt širokoj bearish slici na institucionalnim tržištima, sa smanjenim open interestom za Bitcoin budućnosnice u usporedbi na razdoblje prije svibanjskog pada cijene na 30.000 američkih dolara.

Pružatelj kripto on-chain analitike CryptoQuant primijetio je pad interesa prošlog tjedna, što je došlo zajedno s dramatičnim padom ukupnog broja Bitcoin transakcija.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X