Grčki milijarder pokreće kriptovalutu u vrijednosti cvijeta konoplje

1

Grčki milijarder Alkiviades David stvorio je Swissx banku kanabisa (Swissx Bank of Cannabis) kako bi olakšao legalne transakcije kanabisa diljem svijeta. Riječ je o SWX Coin kriptovaluti temeljenoj na bitcoin (BTC) blockchainu, a osnovna jedinica vezana je direktno za prosječnu globalnu cijenu premium cvijeta konoplje.

Alkiviades David i njegov konzorcij pokrenuli su banku kanabisa sa sjedištem u švicarskom gradu Gstaadu, a uskoro će biti određena i lokacija sjedišta na Karibima. Upravnom odboru banke nedavno se pridružio i Denzil Douglas, bivši predsjednik karipske banke St. Kitts-Nevis.

Osim banke, dostupna će biti i mjenjačnica (Swissx Global Hemp Exchange) te burza Globalx koja će cijeloj industriji pružiti sekundarno tržište na kojemu će se moći obavljati terminske i druge trgovine na temelju analitike globalnog tržišta.

SWX Coin će se navodno koristiti za plaćanje poljoprivrednika putem Swissx novčanika i moći će se otkupiti za gotovinu u bilo koje vrijeme, bez ograničenja, iz trezora banke u švicarskom Gstaadu ili regionalnim uredima na Karibima.

“Swissx Global Hemp Exchange” nadzirat će i analizirati tisuće protoka podataka, uključujući prediktivni usjevni softver povezan s ogromnom mrežom satelita EchoStar. Burza će u početku rješavati višak usjeva Swissx-a po povlaštenim cijenama, ali s vremenom će postati autoritet cijelog sektora kanabisa za pouzdane cijene i trgovanje.

Kompanija je osnovana uz potporu 750 milijuna dolara vrijednih premium vlasničkih sjemenki kompanije Swissx Cherry Wine, Donalda Trumpa te 250 milijuna američkih dolara u švicarskim francima.

Kriptovalute i blockchain tehnologija sve se više koriste i u industriji legalnog kanabisa. Industrija kanabisa u Sjedinjenim Američkim Državama u središte pozornosti došla je “zelenim naletom” investitora koji su preplavili Wall Street, a koji očekuju da će industrija do 2030. godine vrijediti vrtoglavih 75 milijardi dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

1 Comment

  1. collector on

    ovo je jako zanimljivo…hoće li biti na otvorenom tržištu ili će služiti samo za plaćanje proizvođačima?

Leave A Reply

X