Gubi li Musk utjecaj na kripto tržištu?

0

Čini se da prvi put tweetovi Elona Muska nemaju utjecaja na DOGE coin. Treći najbogatiji čovjek na svijetu je ranije ovog tjedna tweetao o Dogecoinu, ali ovaj put cijena tokena nije reagirala. Zapravo, ova kriptovaluta je pala za 2% otkako je tweet objavljen.

Musk je poznat po tome da svojim tweetovima gura cijenu DOGE-a. Njegovi tweetovi bili su odgovorni za akumulativno povećanje njegove cijene za više od 20.000 posto. Cijena DOGE-a porasla bi nekoliko minuta nakon što je svaki tweet objavljen u posljednjih nekoliko mjeseci. Zbog ovog je došlo do zabrinutosti oko insajderskog trgovanja.

Ali ovaj put, Muskov tweet nije uspio pomaknuti cijenu kriptovalute. Elon Musk ranije je na Twitteru objavio “Release the Doge”, ali kriptovaluta se nije pomaknula. Ovo nas vodi do pitanja je li Musk izgubio utjecaj nad Dogecoinom?

Odmor od Muskovog kripto tweetanja trajao je mjesec dana

Musk je naizgled uzeo odmor od tweetova o Dogecoinu od svibnja. Nakon posljednjeg tweeta kojim je promovirao Dogecoin potkraj svibnja, Musk je u potpunosti prestao tweetati o DOGE-u. Nitko sa sigurnošću ne zna razlog pauze. Ali u tom je razdoblju Tesla najavila da će prestati prihvaćati Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Izvršni direktor pojasnio je da je razlog tome utjecaj Bitcoin rudarstva na okoliš.

Zbog ovoga i ostalih negativnih vijesti, kripto tržište je doživjelo veliku korekciju. Cijene su znatno pale,a DOGE nije izostavljen iz “krvoprolića”. Ulagači su počeli pozivati Muska da nastavi tweetati o Dogecoinu jer je do ovog trenutka kriptovaluta izgubila preko 60% svoje vrijednosti. No, Musk se tek jučer odlučio oglasiti o Dogecoinu. Cijena DOGE-a je značajno porasla na čak 0,80 dolara, ali se zatim spustila ispod 0,20 dolara. Izgleda da je 0,20 dolara trenutna support razina, a trenutna cijena je 0,24 dolara.

Elon Musk nastavlja tweetati o DOGE-u

Potkraj lipnja Musk je ponovno počeo izražavati podršku ovoj kriptovaluti. Izvršni direktor Tesle je ranije tweetao o Shiba Inu, pasmini koja je ikona Dogecoina. Ali taj se tweet mogao protumačiti ili kao podrška za DOGE ili za SHIB, kriptovalutu napravljenu kao odgovor na Dogecoin.

Potom je Musk 28. lipnja na Twitteru objavio podršku za nadogradnju DOGE-a koju je na Twitteru objavio softverski inženjer Ross Nicoll. Ovo je malo uzburkalo tržište, ali daleko od razmjera kakve su izazivali njegovi tweetovi tijekom travnja i svibnja.

Čini da Musk gubi utjecaj na kripto tržište. Ovo se možda neće svidjeti DOGE holderima, ali kripto veterani jedva su čekali da se ovo dogodi. Također, u trenutnom tržišnom sentimentu nije realno očekivati da jedan ovako “beznačajan” događaj može probuditi bullove.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X