Haker vratio 7,8 milijuna dolara ukradenih s Moola Marketa

0

Haker Moola marketa vratio je veći dio sredstava nakon što je ukrao 8,4 milijuna dolara s Moola Marketa.

Napadom koji je izvršio, haker je izvukao 8,8 milijuna CELO tokena, 1,8 milijuna MOO tokena, 765.000 cEUR i 644.000 cUSD-a.

“Nakon današnjeg incidenta, 93,1% sredstava je vraćeno. Nastavili smo pauzirati sve aktivnosti na Mooli i informirat ćemo zajednicu o sljedećim koracima i sigurnom ponovnom pokretanju rada Moola protokola,” tweetao je tim Moola Marketa nekoliko sati nakon incidenta.

Haker zadržava “dogovorenu” nagradu

Haker je zadržao dio iznosa kao nagradu, što iznosi nešto više od 500.000 dolara.

Moola Market je obećao detaljne informacije o incidentu, s planovima o tome kako sigurno nastaviti s radom. U međuvremenu, tim vidi povrat većine sredstava kao dobar početak za zajednicu – pogotovo jer to znači da će utjecaj ovog incidenta na korisnike biti minimalan.

Kako je došlo do Moola napada?

Haker je iskoristio nisku likvidnost MOO tokena, koji je osnovni token protokola za pozajmljivanje na Celo blockchainu. Haker je uspješno podigao cijenu MOO tokena na decentraliziranoj burzi Ubeswap i iskoristio tokene kao kolateral da bi ispraznio depozitirana sredstva korisnika u protokolu.

Sve ovo je napravio sa 243 tisuće Celo tokena (oko 182 tisuće dolara), koje je imao na svojoj Celo adresi. Zatim je depozitirao 60 tisuća tokena na Moola protokolu i pozajmio 1,8 milijuna MOO tokena. Nakon toga je iskoristio preostale tokene da naglo podigne cijenu MOO tokena.

Zatim je iskoristio podignutu cijenu MOO tokena kao kolateral da bi pozajmio druga sredstva i to je učinio nekoliko puta. Pomoću 182 tisuće dolara u Celo tokenima, uspio je izvuće 8,8 milijuna dolara u sljedećim sredstvima: CELO ($6,5 milijuna), cEUR ($700 tisuća), MOO ($600 tisuća) i cUSD ($644 tisuće) sa Moola Marketa, prema on-chain transakcijama.

Iako je projekt vratio većinu svojih sredstava, aktivnosti na ovoj platformi su još uvijek pauzirane. Usluga pozajmljivanja bit će nastavljena nakon odlučivanja zajednice o sljedećim koracima, izjavio je tim. Moola Market je prikupio 1,4 milijuna dolara u fazi donacija koju je predvodio Polychain Capital i Flori Ventures u ožujku 2021. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X