Hakiran Instagram račun najpoznatijeg NFT projekta

0

Instagram stranica Bored Ape Yacht Cluba (BAYC) je hakirana, a napadač je objavio phishing linkove za lažni NFT mint. Napad je rezultirao krađom NFT-ova u vrijednosti od preko 2,5 milijuna dolara.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) objavio je na Twitteru 25. travnja da je njihova Instagram stranica hakirana, što je rezultiralo krađom NFT-ova u vrijednosti od preko 2,5 milijuna dolara.

Na Instagram stranici piše da se održava novi mint, što je dovelo do toga da su neki pojedinci kliknuli na linkove i povezivali svoje kripto novčanike. Ukupno su ukradena četiri Bored Apesa vrijedna oko milijun dolara.

Napadač je objavio lažni link na web stranicu koja je bila kopija web stranice BAYC-a, zajedno s linkom na lažni airdrop, koji bi, kada bi se kliknuo, prenio imovinu u kripto novčanik prevaranta. Zajednica je upozorena ubrzo nakon što je ovo otkriveno.

Vlasnik BAYC-a, Yuga Labs, rekao je da istražuje phishing napad i kako je točno haker dobio pristup kada je omogućen 2FA (2 factor authentication). Ukupno su ukradena četiri majmuna, šest mutanata i tri štenca. Iako nije bilo riječi o odšteti, suosnivač BAYC-a CryptoGarga rekao je da će žrtve biti kontaktirane.

Phishing napad će se sigurno loše odraziti na reputaciju BAYC-a. NFT projekt, koji ima svoje pristaše i protivnike, već je iskusio incidente krađe, uključujući onaj koji se dogodio preko Discorda kada je također ukradeno nekoliko majmuna.

NFT hackovi će se u budućnosti samo povećavati

BAYC je u ovom trenutku iznimno poznat, a slavne osobe također se uključuju u kupnju dijela ove skupe kolekcije. Nedavno je Madonna kupila jedan za 560.000 dolara, ali daleko je od jedinog popularnog imena koje si je priskrbilo NFT majmuna.

Priroda ovih NFT-ova visokog profila učinila ih je glavnom metom napadača, koji igraju na neznanje novijih investitora. NFT-ovi su također postali posebno popularni u široj javnosti, što je privuklo one koji možda nemaju znanje i razumijevanje kada se radi o prijevari.

Vjerojatno će se slični napadi nastaviti događati. Kako se tržište sve više prihvaća među širom javnosti te se sve više NFT projekata pokreće po pristupačnim cijenama, hakeri će čekati u redu za naivne investitore.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X