Hakirana kripto burza Coinrail

0

Kripto burza iz Južne Koreje – Coinrail u nedjelju, 10. lipnja priznala da je hakirana, a gubitak se procjenjuje na vrijednost preko $40 mil.

Na službenim stranicama kripto burze stoji da je 70% coinova prebačeno u tzv. cold wallete koji garantiraju njihovu sigurnost.

Što se tiče preostalih 30% coinova, dvije trećine od njih su trenutno “zamrznute”, dok se za preostalom trećinom kriptovaluta još uvijek traga.

Detalji o tome koliko i kojih kriptovaluta je ukradeno nisu poznati, no kriptoburza je ipak dala u javnosti da su između ostalih kriptovaluta, ukradeni NPXS, ATC i NPER coinovi.

U blog postu poduzeću Pundi X, koje stoji iza NPXS coinova stoji da su hakeri ovom krađom ukrali 1,927 ETH, 2,6 milijarde NPXS, 93 milijuna ATX, 831 milijun DENT coinova, ali da se uz to ukrao još i poveći iznos 6 kriptovaluta koje nisu imenovane.

Iz Coinrail-a su poručili da je istraga u tijeku, a u nju je uključena policija, vlast, druge kriptoburze te project developeri. Dok se ova situacija ne raspetlja, kriptoburza je zaustavila svoje poslovanje.

U nastavku se nalazi slika obujma trgovanja na kriptoburzi prema podacima sa Coinmarketcapa u trenutku pisanja članka, a vidi se da su vrijednosti posljednji put ažurirane prije 35 sati.

Prema podacima iz tvrtke Carbon Black koja na tržištu istražuje maliciozne i manipulirajuće transakcije, u prvoj polovici 2018.-te na kriptotržištu je krađom i hakerskim napadima nestalo preko $1,1 milijarda.

Pad vrijednosti kriptovaluta

Cijela situacija osjetila se i na vrijednostima kriptovaluta kojima su se cijene počele crveniti i padati, no razlog tome jest i istraga koja je pokrenuta u SAD-u.

Istragom koju provodi Vlada SAD-a, 4 popularne kriptoburze Bitstamp, Coinbase, itBit i Kraken trebaju predati podatke o trgovanju kako bi se utvrdilo postoje li malverzacije s Bitcoin futures vrijednosnicama na tržištu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X