Halving poprima sve veću zainteresiranost javnosti!

0

Trgovci bitcoinom podijeljenog su mišljenja su oko toga hoće li halving te kriptovalute koji se događa jednom u četiri godine “pogurati” bitcoin na ATH razinu cijene od 20.000 dolara, ili čak višestruko više od toga.

Jasno je kako je zanimanje za ovu temu naraslo na Googleu, navodi se u izvješću norveške tvrtke za analizu kriptovaluta Arcane Research.

Pojam “Halving” sve traženiji na Googlu!

Ako niste sigurni što točno halving znači, slobodno zavirite u naš kripto rječnik.

Značajka Google Trends alata pokazuje da su se upiti za pojam “Bitcoin Halving” ovog mjeseca udvostručili u usporedbi na prosinac. Ovo su najviše razine od posljednjeg halvinga koji se odvio u 2016. godini.

Prema Arcane istraživanju, sve veći broj Googleovih pretraga znak je da bi halving mogao privući veći javni interes kao potencijalni katalizator za povećanje cijene bitcoina u 2020. godini.

“Halving bitcoina dobiva sve više pažnje od strane javnosti, te je sada jasan pokazatelj da se svijest o tom konceptu širi i na nove ljude.” Izvještava Arcane

Google Trends ne objavljuje stvarni broj pretraživanja za “Bitcoin Halving”, ali objavljuje skalu koja pokazuje da su članci vezani za taj pojam čitani na razini od “35” tijekom prošlog tjedna, u odnosu na prosječnih “15” tijekom prosinca. Skala je normirana tako da 100 predstavlja vrhunac popularnosti određenog pojma za pretraživanje.

Za “Bitcoin Halving”, to se dogodilo 2016. godine, kada se dogodio posljednji takav događaj. Cijena bitcoina udvostručila se te godine, a porasla je 13 puta u 2017. godini.

Je li Halving već “zaračunat” u cijenu?

Halving je programiran u bitcoinov temeljni softverski kod pri lansiranju ove kriptovalute prije nešto više od deset godina. Svake četiri godine bitcoin mreža prolazi kroz 50% smanjenja svojih “rudarskih nagrada”. U osnovi, broja novih jedinica bitcoina izdanih kao nagrade onima koji održavaju mrežu, smanjuju se za pola. 

Neki kripto investitori kažu da bi događaj mogao povećati cijenu bitcoina jer da bi bio isplativ za mining, njegova tržišna cijena mora biti veća od proizvodne cijene (zarade minera po bitcoinu). Kao investicija, bitcoin je nadmašio tradicionalnu imovinu poput dionica, s rastom cijene od 94 posto u 2019. godini, što je otprilike tri puta više u odnosu na prošlogodišnji profit indeksa velikih američkih dionica Standard & Poor’s 500.

Analitičari njemačke banke BayernLB predvidjeli su prošle godine da bi halving mogao poslati bitcoin na rekordne razine cijena od oko 90.000 dolara, no neki ulagači tvrde da je događaj toliko predvidljiv, da se vjerojatno već odražava na tržišnoj cijeni, koja je trenutno oko 8.500 dolara.

Što vi mislite, kako će se halving odraziti na cijenu bitcoina?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X