Hash rate Bitcoin mreže dosegao novi ATH

0

Bitcoin mreža zabilježila je najviši hash rate svih vremena od 248,11 milijuna TH/s 12. Veljače 2022., dodatno osiguravajući decentralizirani ekosustav kroz rastuću mrežu globalnih Bitcoin minera.

Hash rate korelira s računalnom snagom koja je potrebna računalnoj opremi minera za potvrdu transakcije, ona se naziva “težina mreže” (Network difficulty). Nedavni skok hash ratea Bitcoin mreže osigurava daljnju sigurnost od napada otežavajući i tako skoro nemoguću misiju, a to je da loši akteri potvrđuju lažne transakcije.

Izvor: YCharts

Kao što dokazuje gornji graf, hash rate mreže skočio je 31,69%, sa 188,40 EH/s na 248,11 EH/s u samo jednom danu. Također, razina hash ratea Bitcoin mreže porastao je za 54,33% tijekom prošle godine.

Prethodno je kineska opća zabrana mininga i trgovanja kriptovalutama dovela do zabrinutosti oko sigurnosti Bitcoin mreže, budući da je ta azijska zemlja pridonosila oko 34,25% ukupnog hash ratea Bitcoin mreže do lipnja 2021.

S obzirom da su rudari na kraju pronašli utočište u drugim kripto-friendly zemljama, Bitcoin mreža je doživjela brz oporavak, a na kraju je premašila prethodne najveće vrijednosti. Mnogi su sumnjali da će se ovo dogoditi, ali ovime je mreža pokazala iznimnu otpornost.

Trenutačno mineri koji borave u Sjedinjenim Državama pridonose najvećem dijelu globalnog hash ratea, čak 35,4%.

Nedavna analiza kripto analitičara iz siječnja zaključila je da igrači u industriji vjeruju da će Bitcoin hash rate nastaviti rasti. Unatoč panici investitora koju je izazvala korekcija cijene Bitcoina i ostalih kriptovaluta, stručnjaci iz industrije istaknuli su da je Bitcoin mreža postala provjerljivo jača nego ikad prije.

Michael Levitt, suosnivač i izvršni direktor Core Scientifica, rekao je da u potpunosti očekuje da će globalni hash rate Bitcoina nastaviti rasti agresivnim tempom. Međutim, spomenuo je da ovaj rast također ovisi o kretanju cijene Bitcoina, zajedno s uspjehom “zelene infrastrukture” koja se trenutno gradi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X