Hoće li FED zaustaviti dizanje kamata? Bitcoin i dalje iznad 28 000 dolara

0

Bitcoin cilja na 30.000 dolara — što bi se sljedeće moglo dogoditi?

Cijena Bitcoina je početkom ovog tjedna premašila je 28.000 dolara, dok kripto tržišta i dalje rastu uslijed bankovne krize koja i dalje trese SAD i Europu. U vrijeme pisanja ovog članka, cijena Bitcoina iznosi 28.169 dolara (CoinMarketCap).

Nakon kaotičnog tjedna za tradicionalna tržišta i solidnih dobitaka, Bitcoin i alternativne kriptovalute se kreću oko razina cijena koje nisu viđene već devet mjeseci.

Tržište medvjeda djeluje sve više kao stara uspomena iz 2022. godine, dok stare razine otpora padaju, a bikovi pokušavaju učvrstiti svoju poziciju.

U zadnjih tjedan dana više je raznih prepreka koje treba prevladati. Federalne rezerve će donijeti odluku o svojim sljedećim potezima vezano za kamatne stope. To će vjerojatno dovesti do nestabilnosti na tržištima, a svi neočekivani događaji u bankarskom sektoru samo će povećati nestabilnost.

Zbog toga će tržišta vjerojatno ostati nestabilna, a svi daljnji neočekivani događaji iz bankarskog sektora samo će povećati nestabilnost.

U isto vrijeme, vlastiti ekosustav Bitcoina trebao bi postati jači nego ikada. Za trgovca, analitičara i voditelja podcasta Scotta Melkera, poznatog kao “Vuk svih ulica”, ovo ima jasne implikacije.

“$BTC je dotigao svoju prvu višu najvišu vrijednost, što potvrđuje novi bikovski trend. Cijena još uvijek može pasti, ali to bi bio novi trend, a ne nastavak prethodnog medvjeđeg tržišta. Tržište medvjeda je službeno gotovo. Čestitke svima”, objavio je na temelju podataka s tjednog grafikona.

Upitan ciklus povećanja kamatnih stopa

Najveći događaj tjedna je odluka FED-a od 22. ožujka o povećanju kamatnih stopa – ili pauziranju istih.

Savezni odbor za otvoreno tržište (FOMC) suočava se s velikim izazovom svoje trenutne politike kvantitativnog pooštravanja koja je na snazi ​​u posljednjih 18 mjeseci.

Bankarska kriza koja se razvija dovela je u pitanje sposobnost FED-a da nastavi povećavati kamatne stope, politika za koju neki komentatori tvrde da je smrtno zvono za posrnule regionalne banke.

Prema FedWatch alatu CME Grupe, konsenzus 20. ožujka favorizirao je povećanje za 25 baznih bodova, umjesto da potpuno pauzira povećanje. Tjedan dana ranije, Goldman Sachs je predvidio da će stope stagnirati, dok je Nomura prognozirao smanjenje kamatnih stopa.

FED se trenutno nalazi u nezavidnom položaju. Podizanje kamata držalo bi inflaciju pod kontrolom, ali bi dodatno “kaznilo” gospodarstvo, što bi moglo dovesti do novog vala propasti banaka.

FED se danas suočava s vrlo teškom odlukom: nastaviti podizati stope kako bi se izborio s još uvijek visokom inflacijom od 6%, uz rizik od potencijalno još više bankrota banaka i veće panike, ili, zaokret, pauziranje povećanja stopa, održavanje stabilnost bankovnog sektora, ali i rizik za ponovno visoku inflaciju. Nijedan od ta dva scenarija nije dugoročno dobar za tržišta.

“Trenutno tržišta daju 62 posto šanse za povećanje stope od 25 baznih bodova. Međutim, tržišta također predviđaju smanjenje od 100 baznih bodova do prosinca”, piše Kobeissi Letter.

Kobeissi i drugi također su postavili pitanje kako će dionice banaka reagirati na sljedećem otvaranju Wall Streeta, s obzirom na najnovije vladine poteze tijekom vikenda.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X