Hoće li Musk integrirati Dogecoin u Twitter? Meme coin u samo 4 dana porastao za 150%

0

Kriptovaluta Dogecoin (DOGE) opet je u samom vrhu interesa ulagača i u posljednjih tjedan dana porasla je za 120% kao posljedica toga što je Elon Musk kupio Twitter.

Ovim je potezom Musk pokrenuo još jedan period rasta Dogecoina. Cijena Dogecoina skočila je za gotovo 75% i dostigla 0,146 dolara 29. listopada, što je najveći dnevni porast od travnja 2021. Ukupno je cijena DOGE-a porasla 150% tijekom od 25. do 29. listopada.

Uzlet je također bio popraćen pristojnim povećanjem dnevnih volumena trgovanja. To se poklopilo s porastom broja DOGE transakcija koje su premašile 100.000 USD, a oba pokazatelja sugeriraju rastuću potražnju za Dogecoin tokenima.

Elon Musk je oduvijek imao ključnu ulogu u rastu i razvoju Dogecoina. Njegov utjecaj na opći tijek kriptotržišta poprilično je značajan pa smo više puta svjedočili kako su njegove Twitter objave znatno utjecala na cijenu određenih kriptovaluta, posebno Dogecoina, kojeg je često nazivao “kriptovalutom svih ljudi”. Muskove kompanije Tesla i SpaceX već prihvaćaju DOGE plaćanja.

Službenim preuzimanjem Twittera, Elon Musk bi ovaj najpopularniji meme coin mogao početi koristiti i za mnoge druge usluge koje ta društvena mreža nudi. Elon Musk je u svojoj objavi na Twitteru napisao da će se korisnicima Twittera koji žele “plavu kvačicu” uz svoje ime koja označava verificirani račun ovu uslugu naplaćivati ​​8 dolara mjesečno.

Raste i Shiba Inu

Shiba Inu, drugi najveći meme token po tržišnoj kapitalizaciji, također je zabilježio rast.

Cijena SHIB-a skočila je 29. listopada za 30% na 0,00001519 USD, što je najviša razina od kolovoza 2022.

Što se tiče općeg stanja u svijetu kriptovaluta, Bitcoin je nešto manje u fokusu u posljednjih sedam dana. U tom razdoblju najpoplarnija kriptovaluta porasla je za oko 8%, dok su druge kriptovalute zabilježile višestruki rast. Izgleda da su ulagači polako prebacili interes prema drugim digitalnim valutama, u ovom slučaju prema Dogecoinu.

Hoće li Musk integrirati Dogecoin u Twitter?

Domaćin popularnog YouTube kanala Coin Bureau pita se je li Dogecoin (DOGE) spreman za korištenje u stvarnom svijetu i stiže li nova era DOGE-a.

“Možete li vidjeti sve te Bitcoin HODLere kako otvaraju svoje novčanike kako bi potrošili svoje BTC na Twitteru? Nisam siguran. Sviđalo se to vama ili ne, BTC je sada digitalno zlato. I, kao što kaže Greshamov zakon, što se nešto smatra vrijednijim, manja je vjerojatnost da će ljudi to htjeti potrošiti”, istaknuo je voditelj pod pseudonimom Guy.

Istražujući slučajeve upotrebe DOGE-a na Twitteru, Guy nagađa da bi se on mogao koristiti za plaćanje usluge pretplate za premium korisničke “plave kvačice” kako bi se smanjilo oslanjanje diva društvenih medija na prihode od oglasa.

Međutim, unatoč porastu Dogecoina u zadnjih sedam dana, DOGE se čini poprilično prekupljen i njegov porast bi se uskoro mogao zaustaviti. Prekupljenost/preprodanost je inače izraz koji se koristi kada se vjeruje da se vrijednosnim papirom trguje na razini iznad njegove intrinzične ili fer vrijednosti. Ovaj pojam općenito opisuje nedavno ili kratkoročno kretanje cijene vrijednosnice i odražava očekivanje da će tržište korigirati cijenu u bliskoj budućnosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X