Hoće li ovo postati najduži pozitivan trend Ethereuma?

0

Tijekom vikenda Ethereum je dosegao cijenu od 230 dolara prema CoinMarketCap-u, to je njegova najviša cijena u zadnjih šest mjeseci. Od početka ove godine, prije manje od šest tjedana, Ethereum je ostvario impresivnih 77% rasta, nadmašivši najveću svjetsku kriptovalutu, Bitcoin, gotovo dvostruko.

Snažan bullish indikator za Ethereum!

Čini se da je cijena druge najpopularnije svjetske kriptovalute postavila support razinu te se zasad drži na više od 200 dolara. Vjerojatno će doći do korekcije ako bitcoin dodatno padne u cijeni. Tada bi Ethereum mogao naći jaku support razinu oko cijene od 190 dolara, ako je korekcija ozbiljna.

Ethereum je tjedan završio s još jednom zelenom svijećom, ona je obilježila najduži bull period u zadnjih tri godine. Ethereumov graf je imao sedam tjednih zelenih svijeća zaredom, tri su bile blago pozitivne, ali još uvijek zelene.

Jedan član Ethereum zajednice primjetio je da je ovo najduži neprestani rast ove digitalne imovine na tjednoj razini, sve od siječnja do ožujka 2017. kada je imao 8 tjedana zaredom. Čak i tijekom masovnog bull runa krajem 2017. godine, kada je cijena ETH porasle s 300 na 1.400 dolara, zaredom se pojavilo samo pet tjednih zelenih svijeća.

Međutim, tadašnje svijeće su bile puno strmije nego što su sada. Jedna tjedna svijeća tijekom bull runa predstavljala je veći rast cijene od svih sedam proteklih tjedana zajedno. Ipak, čini se da se Ethereum polako izlazi iz dvogodišnjeg bear marketa, ali samo kontinuirani pomak iznad resistance razine sve do 300 dolara potvrdit će trend porasta. Iako, tek kada se Ethereum vratiti na razinu od 400 dolara, može se smatrati uistinu bullish instrumentom.

Kripto tribalizam

Tribalizam kripto tviteraša između tabora Ethereum i Tron i dalje umanjuje pretpostavku da je krajnji cilj gotovo isti za oba projekta. Ethereum napreduje u smislu da postane okosnica za decentralizirani financijski krajolik o čemu svjedoči DeFi tržište s ukupnom vrijednošću zaključanom u iznosu od milijardu dolara prošlog tjedna. MakerDAO ima preko 60% tržišne dominacije, a DAI nastavlja dostizati nove rekorde sa zaključanim iznosom koji trenutno iznosi preko 71 milijun dolara.

Ethereum je standard za DeFi, a također nadmašuje Tron za stabilnu uporabu s oko 800 milijuna USDT na Tron mreži u usporedbi s 2,2 milijarde u Ethereum blockchainu. Obje su kriptovalute još uvijek daleko od svojih nekadašnjih ATH-eva, pa je na investitorima da odluče za koju vjeruju da je bolji blockchain projekt. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X