Hoće li rupa u Bitcoin futuresima potaknuti rast cijene?

0

Bitcoin je pokazao znatnu volatilnost u zadnjim danima prije trećeg halvinga, ali na što trgovci trebaju obratiti pažnju nakon ovog značajnog događaja?

Rekordna praznina u bitcoin futuresima

Na dan halvinga, u ponedjeljak, tržište se otvorilo s naizgled najvećom cjenovnom rupom Bitcoin futures-a u povijesti, od preko 1200 dolara. Futures praznine nastaju kada je početak jedne tjedne sesije trgovanja na futures tržištima bitno drugačiji od razine na kojoj je prekinuto trgovanje krajem prethodnog tjedna. U petak je Bitcoin “stao” na cijeni  od 9.800 dolara na prema CME Grupi, a u ponedjeljak je početna cijena bila 8.600 dolara.

Izvor: Tradingview

Gledajući unatrag, Bitcoin ima povijest porasta ili pada kako bi se popunile ove praznine u futuresima, a u ovom slučaju to bi dolazilo u obliku skoka cijene.

Hash rate je trenutno najvažniji faktor

Dan prije halvinga, Bitcoin rudari su povećali svoju aktivnost. Unatoč padu tržišta od 1.200 dolara tijekom vikenda, hash rate vrijednosti i dalje su zadržane rekordno visoko.

Izvor: Blockchain

Prema procjenama web stranice Blockchain, trenutni hash rate u Bitcoin mreži iznosi 136 kvintilijuna hasheva u sekundi (h / s). Krajem prošlog tjedna, ta brojka bila je 109 kvintilijuna, što je 15% niže nego danas. Ali utjecaj povećanja hash ratea na cijenu još se nije registrirao na tržištu. 

Sve veće nepovjerenje u fiat valute

Bitcoin učvršćuje svoju poziciju kao novac svaki puta kada povjerenje u fiat valute splasne. Iako biti klasični novac nije njegova namjena, a sumnjam da će ikada biti, svjetska financijska kriza bi mogla približiti širu javnost Bitcoinu te njegovoj transparentnoj kontroli količine izdavanja novih jedinica valute. 

Rezultat rapidnog tiskanja novca od strane centralnih banaka kao odgovor na krizu izazvanu  korona virusom mogao bi imati značajne posljedice za fiat valute u budućnosti. Prema najnovijim izjavama, Sjedinjene Američke Države i druge ekonomske sile očekuju izuzetno visoku inflaciju. Dok sam virus nestaje, pravi utjecaj financijskih odluka tek počinje privlačiti pažnju javnosti. Kako je izvijestio Cointelegraph, američki je dug prvi put u povijesti dosegao 25 ​​trilijuna dolara.

Bitcoin se drži u razumnim okvirima

Bez obzira na volatilnost Bitcoina ovaj tjedan, cjenovne performanse i dalje su u velikoj mjeri u skladu s predviđanjima jednog od najpoznatijih modela u industriji. Prema “stock-to-flow” analizama, trenutna cijena BTC / USD od 8 800 USD potpuno je prihvatljiva i ne sugerira ništa neobično.

Izvor: Digitalik

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X