Hoće li Singapur odobriti rad Binance-u?

0

Prema izvješću Bloomberga u nedjelju, izvršni direktor i suosnivač najveće kripto burze, Binance, Changpeng “CZ” Zhao rekao je u intervjuu da je vlastima države Singapur podnesena prijava za rad prema novom financijskom zakonu usvojenom krajem siječnja.

Ovo je velik pomak za svijet kriptovaluta jer je Singapurski zakon donedavno bio veoma “oštar” prema kripto poduzećima, a novom regulativom otvara vrata napretku kripto industrije u tom dijelu svijeta.

“Aplikaciju smo dostavili vrlo brzo. Singapurski entitet Binance bio je u bliskom kontaktu s lokalnim regulatorima i oni su oduvijek bili otvoreni za suradnju”, rekao je CZ za Bloomberg.

Novi financijski zakon utječe na kripto poduzeća

Ažurirani Zakon o uslugama platnog prometa donosi ono što se naziva uslugom za digitalni platni prometni token (DPT) koja pokriva sva poduzeća s financijskim operacijama putem kriptovaluta te kripto burze koje trguju u Singapuru. Zakon je obnovio pravila protiv pranja novca (AML) i protuterorističkog financiranja (CTF).

Prema zakonu, kripto-tvrtke moraju se prvo registrirati, a zatim podnijeti zahtjev za dozvolu za rad u jurisdikciji.

Binance već izgradio ured u Singapuru!

Od 28. siječnja 2020., akt o isplatama dao je postojećim kripto poduzećima mjesec dana da se registriraju kod Monetarne uprave Singapura. Jednom kada se tvrtke registriraju, odobrava im se šestomjesečno razdoblje u kojem moraju podnijeti zahtjev za licencu svoje institucije za plaćanje.

Binance, nekoć samo “kripto to kripto” burza, posljednjih je mjeseci radila na proširenju svoje baze korisnika dodavanjem fiat gatewaya za plaćanje. Prošli tjedan dodano je 15 fiat valuta putem izraelskog platnog procesora Simplex. Binance je također nedavno angažirao bivšeg stručnjaka za procesiranje plaćanja iz Ubera koji će pomoći pokretanju globalnog rasta.

Iako novi zakon u Singapuru znači da će kripto tvrtke morati voditi svoje poslovanje prema visokim regulatornim standardima, on im donosi legitimitet i službene licence. Independent Reserve, jedna od najvećih kripto burzi u Australiji, izjavila je prošlog mjeseca da će proširiti svoje poslovanje na Singapur navodeći “niz pozitivnih pomaka singapurskih regulatora”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png


* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X