Hrvatska ipak potpisuje deklaraciju o Europskom Blockchain partnerstvu!

0

Upravo javlja Vlaho Hrdalo, predsjednik UBIK-a koji u Bruxellesu prisustvuje na “Blockchain Europe Roundtable“ u organizaciji Europskog parlamenta, Europske komisije i ICPS-a.

Početkom ove godine donesena je deklaracija o Europskom Blockchain partnerstvu gdje su države članice EU dobile priliku da tvrtkama otvore put do 300 milijuna eura investicijskih potpora specifično namijenjenih za blockchain projekte.

U tom trenu, 24 članice su potpisale deklaraciju, ali Hrvatska nažalost nije bila među istima što je uskratilo pristup ovim fondovima. Tako se Hrvatska našla uz bok Cipru, Rumunjskoj i Grčkoj kojima ovakve tehnologije i potpore nisu u interesu.

Čini se ipak da su Hrvatske vlasti primjetile ovaj očigledni lapsus nakon popriličnog revolta iz poslovne i akademske zajednice (posebice u IT sektoru) tako da su zatražili naknadno pristupanje i potpisivanje deklaracije.

To će se dogoditi 27.11, javlja Vlaho Hrdalo koji predstavlja UBIK na Blockchain Europe Roundtable gdje se odvijaju diskusije o pozicijama koje zauzima Europska unija o blockchainu, rješenja koja nude pojedine EU članice te o mogućnosti nastanka bezgotovinskog društva i tokenizaciji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

 

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X