IBM-ov Crypto Chief tvrtku nazvao liderom blockchain tehnologije

0

Jesse Lund, glavna osoba na čelu IBM-ova globalnog razvoja blockchaina, tvrdi da je IBM lider u blockchain tehnologiji.

U nedavnom intervjuu, Lund je izjavio:

“Ono što IBM radi kao lider u tehnologiji blockchaina u posljednje tri godine je dodavanje sigurnosti i povjerenja u sustav.”

Lund govori o IBM-ovom rješenju za prekogranična plaćanja te o tome kako jedna od najstarijih tehnoloških tvrtki na svijetu planira revolucionirati tržište plaćanja doznakama.

„Radimo na novoj ideji koja će biti u mogućnosti pohraniti novčanu vrijednost elektroničkim putem i moći je prenositi u cijelom svijetu u stvarnom vremenu… Mislim da je danas problem s prekograničnim plaćanjima jer je način na koji banke komuniciraju te mreža na kojoj banke komuniciraju odvojena od mreže, tj. tračnica po kojima se novac zapravo kreće. Te su stvari različite i zahtijevaju puno koordinacije. Imajući digitalnu pohranu vrijednosti koja se može kretati zajedno s podacima o plaćanju, cijeli proces činimo puno jednostavnijim i jasnijim“, objašnjava Lund.

Lund je također napomenuo što se događa sa SWIFT-om i drugim bankarskim mrežama koje se koriste za međunarodna plaćanja.

“SWIFT je platforma za razmjenu poruka. Ono što mi pružamo je slanje poruka poput SWIFT-a. Temeljimo se na standardima koje je razvio SWIFT . ISO standardi koji su proizašli iz SWIFT-a nerazdvojivi su dio platforme. Bankama pokušavamo pomoći da optimiziraju način na koji pružaju usluge svojim klijentima”, istaknuo je Lund.

IBM-ova blockchain grupa ima prste u nekoliko industrija kako bi vidjela kakvu ulogu može imati blockchain – od praćenja lanca nabave do kretanja novca.

Discussing IBM’s foray into blockchain-based payment systems from CNBC.

Prije pet godina, malo je onih koji bi očekivali da će IBM sebe nazvati liderom u blockchain tehnologiji. To je upitna tvrdnja jer su do danas vrlo malo inovirali, a sada stoje na ramenima kriptografskih divova, ljudi koji razvijaju blockchain proizvode na kojima IBM gradi svoje proizvode.

Tvrdnja zvuči kao da Microsoft ili Google sebe nazovu liderom u razvoju hardvera. Iako mogu imati neke hardverske proizvode, naslov lidera pripada tvrtkama kao što su Huawei ili Samsung. Iako je sve ovo vrlo diskutabilno, pravi “lideri blockchain tehnologije” su zapravo različite skupine developera koji se bave otvorenim kodom i koji doprinose stotinama različitih projekata.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X