Indija najavljuje regulaciju kripto tržišta!

0

Najsvježije novosti iz Indije, u kojima je ministar financija Arun Jaitley priopćio javnosti da kriptovalute nisu legalne u zemlji rezultirale su značajnim padom cijena na kripto tržištu, no pravo pitanje jest što se zapravo događa na Indijskom tržištu?

Za vrijeme govora u vladi, Jaitley je izjavio da kriptovalute u Indiji nisu prihvaćene i da će sljedeći potez vlade biti regulacija aktivnosti na kripto tržištu u Indiji.

Vlada ne priznaje kriptovalute legalnim sredstvom trgovine i poduzet će odgovarajuće mjere kojima će uvesti red na kripto tržište. Arun Jaitley 

Tijekom svoje izjave Jaitley je bio vrlo promišljen i pazio što će izjaviti, pa se tako ni jednom trenutku nije moglo čuti da će Indija banati kriptovalute te se cijeli protok izjave ipak više usmjeravo na to da će se uvesti regulacije po uzoru na Južnu Koreju i Kinu.

Ogorčenost indijske javnosti na ovakvu odluku, ubrzo se počinje širiti drušvenim mrežama pa se tako mogu vidjeti izjave u kojima se s komentarima napada vladu te kažu da su kriptovalute proglasili nepoželjnima samo iz razloga što ih oni ne mogu pratiti.

No, iako kripovalute nisu prihvaćeno sredstvo plaćanja, Jaitley je ovom izjavom navuko pozornost na Indiju, ali nije zatvorio vrata kriptovalutama. Uz to je rekao kako Blockchain tehnologija ima pozornost vlade upravo zbog potencijala gdje se njezinom primjenom digitalna ekonomija podiže na novu razinu poslovanja.

Indija već dulje vrijeme razmišlja o regulaciji

Centralna banka Indije, Reserve Bank of India (RBI) cijelo vrijeme daje naznake da će regulirati kriptovalute, no sudionici kripto tržišta očito nisu shvaćali ozbiljno ova upozorenja.

Na eksploziju kripto tržišta krajem 2017. godine, Indijisko tržište odgovorilo je još većim brojem investicija, kao i ostatak svijeta. CEO poznate kripto burze Unocoin-a, Sathvik Vishwanath izjavio je:

U 3 godine skupili smo 100.000 korisnika, dok smo u posljednjih mjesec dana dobili 200.000 novih korisnika. Sathvik Vishwanath

Prema izvještaju s Bloomberg-a, može se vidjeti da je Indija zauzela 10. mjesto u grafikonu gdje se gleda godišnji promet trgovine Bitcoina u američkim dolarima.

Kripto bruza Unocoin također se oglasila nakon objave Vlade te su rekli da je prespektiva vlade ista kao što je bila i ranije te burza nastavlja dalje s radom.

Reakcije s tržišta

Na govor Jaitley-a održan 1. veljače 2018, kripto tržište odgovorilo je padom cijena , no ovo nije jedini razlog zbog kojeg se kripto tržište crveni.

Prema podacima sa Coindesk-a, u vrijeme pisanja članka, vrijednost Bitcoina pada ispod 9.000$ te se trenutno nalazi na 8.150$. Pogledamo li ostale kriptovalute, vidi se da i njihove vrijednosti, bilježe pad, pa je tako Ethereum pao na 860$ , dok je primjerice Litecoin na 117$, no cijela ova priča iz Indije ide u smjeru regulacija kojim će se poboljšati postojeći problemi te spriječiti zloupotrebljavanje kripto tržišta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X