Indonezija nastavlja kampanju protiv Bitcoina

0

Indonezijska Centralna banka nastavlja kampanju protiv digitalnih valuta pokušavajući zabraniti korištenje najpopularnije valute Bitcoin kao metodu plaćanja. Banka tvrdi da Bitcoin ne predstavlja legalan način plaćanja.

Indonezijska burza prestaje s operativom sa prvim studenim

Indonezijska burza za trgovanje kripto valutama BitBayar je najavila da prestaju sa svim aktivnostima i da zatvaraju svoje poslovanje od 1. studenog. Iako nitko nije izjavio da je centralna banka Indonezije službeno zatražila ovo zatvaranje, svi vjeruju da ipak oni stoje iza toga.

Agus Martowardojo, guverner centralne banke Indonezije je izjavio da Bitcoin nije legalan način naplate i ako bude korišten u tu svrhu, potrebne akcije će biti napravljene od strane vladajućih tijela. Uz prijetnje vladajućih vlasti i dalje njihovi građani trguju s Bitcoinom, te vlada za sada žmiri i ne pokreče postupke sankcija protiv osoba koje se istim bave.

Indonezija ima dugu povijest sa svojom kampanjom protiv Bitcoina. U veljači, 2014, indonezijska vlada je objavila dopis s kojim su zabraniti korištenje virtualne valute u svojoj državi kao legitiman način plaćanja.

Bitcoin i ostale digitalne valute koje u Indoneziji nisu niti valute niti legalan instrument plaćanja. Ljude se savjetuje da budu oprezni s njihovim korištenjem

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X