Instagram onemogućuje svoje NFT značajke

0

Budući da NFT-ovi na Instagramu nisu postali popularni kao način monetizacije sadržaja, niti kao profilne slike, u Meti su ih odlučili prestati podržavati nakon manje od godinu dana probnog razdoblja.

Voditelj odjela za e-trgovinu i fintech u kompaniji Meta, Stephane Kasriel, u svojoj Twitter objavi napisao je da će tvrtka prestati podržavati NFT-ove jer se žele usredotočiti na druge tehnologije koje smatraju prioritetnijima.

“Pažljivo promatramo što nam je prioritet kako bismo povećali fokus. Za sada ukidamo digitalno kolekcionarstvo (NFT) kako bismo se usredotočili na druge načine podrške kreatorima, ljudima i tvrtkama,” napisao je.

Kasriel nije ponudio nikakvo obrazloženje ili opravdanje za tu odluku, ali je rekao da stvaranje financijskih prilika za kreatore “ostaje glavni prioritet”. Kompanija nema više informacija za podijeliti o obrazloženju osim onoga što je Kasriel ponudio u svojim objavama, a također nije poznato ni kada će točno značajke biti onemogućene.

Zašto Instagram onemogućuje svoje NFT značajke?

Ova vijest je šok za mnoge kreatore na platformi, pogotovo jer je tvrtka uvela značajke prije nešto manje od godinu dana.

Instagram je počeo testirati svoje NFT značajke s nekoliko kreatora u svibnju 2022. Platforma je pokrenula integraciju NFT-a za korisnike u 100 zemalja u kolovozu 2022., ali samo za prikazivanje NFT-ova koje su kreirali ili prikupili.

Platforma u to vrijeme korisnicima nije dopuštala kupnju ili prodaju NFT-ova. Tek je u studenom 2022. Instagram dopustio odabranim kreatorima da prodaju NFT-ove na platformi, što je mnogim umjetnicima dalo nadu za pravedniju kreativnu ekonomiju.

Web3 zajednica odgovara

Kada je vijest izašla u javnost, Dave Krugman je bio jedan od prvih kreatora koji je odgovorio.

“Uključivanje digitalnih kolekcionarskih predmeta ima puno potencijala da kreatorima pomogne da angažiraju svoje zajednice i uravnoteže zamke oglašivačkih ekonomija temeljenih na pozornosti. Vi ste odustali prije nego što ste uopće počeli. Prava šteta i poništavanje pametnog rada sjajnih ljudi”, napisao je.

Drugi poznati umjetnici, poput Nyan Cat tvorca, Chrisa Torresa i Connie Ansaldi, izvršne direktorice i osnivačice Carnaval Arta, ismijavaju tvrtku zbog loše osmišljenog i plana.

Iako Instagram gasi svoje NFT značajke, još uvijek postoji puno drugih ažuriranja i značajki koje se uvode na platformu. Od proširenog praćenja podataka do poboljšanog označavanja proizvoda i filtriranja osjetljivog sadržaja, ova ažuriranja pokazuju da je Instagram još uvijek predan podršci kreatorima, ljudima i tvrtkama.

Facebook i Instagram će nastaviti podržavati svoje korisnike i kreatore sadržaja na druge načine, poput monetiziranja sadržaja u Reelsima ili kroz uslugu Meta Pay koja će se dodatno razvijati.

Svjetsko tržište NFT-a procvjetalo je tijekom 2020. i dijelom 2021., ali interes kupaca nakon toga je pao za oko 90%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X