Institucije okreću sentiment kripto tržišta?

0

Bitcoin i šire tržište kriptovaluta ojačali su u četvrtak, a ukupna vrijednost digitalne imovine prešla je 2 bilijuna dolara po prvi put u više od tri tjedna usred znakova jasne promjene u tržišnom sentimentu.

Cijena Bitcoina dosegla je najvišu lokalnu vrijednost od 44.946 dolara, prema podacima Coingeckoa. Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji oporavila se za više od 34% od najniže vrijednosti u siječnju.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta porasla je za preko 7% od ponedjeljka i dosegla 2,1 bilijun dolara. Iako još nije bullish, “Fear&Greed” Bitcoin indeks izašao je iz “ekstremnog straha” i sada je u fazi “neutralnog” s rezultatom od 49. 

Očigledna promjena u raspoloženju kripto tržišta slijedi nakon duge korekcija Bitcoina i altcoina, što je navelo neke ulagače da nagađaju o mogućnosti punopravnog bear marketa. Međutim, usred geopolitičkih nemira, financijske institucije identificirale su kriptovalute kao potencijalnu priliku.

Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink rekao je da bi rat u Ukrajini mogao natjerati nacije da preispitaju svoju valutnu ovisnost, potencijalno otvorivši put digitalnoj imovini. Točnije, izvršni direktor BlackRocka je reklamirao kriptovalute kao održiv alat za međunarodne nagodbe i transakcije. Kripto je na Finkovom radaru barem od četvrtog kvartala 2020.

U međuvremenu, čini se da je multinacionalna investicijska banka Goldman Sachs stavila fokus na kripto i čak redizajnirala početnu stranicu svog weba kako bi odražavala rast digitalne imovine i metaverzuma. Nazivajući te tehnologije “megatrendovima”, Goldman je novi odjeljak “Insights” svoje web stranice popunio s prethodno objavljenim izvješćima o igrama, metaverzumu i Web3.

Izvor: Goldman Sachs

Goldman Sachs je nedavno završio svoj prvi OTC (over the counter) trade kripto opcijama s Galaxy Digitalom. Investicijska banka prvi je put lansirala svoj Bitcoin futures proizvod za CME u lipnju 2021.

Konačno, Grayscale Investments nedavno je najavio pokretanje novog fonda za pametne ugovore koji omogućuje akreditiranim ulagačima da podupru Ethereum konkurente. Novi fond, koji je već otvoren, pruža izloženost Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO) i Stellar (XLM).

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X