Intel izdaje novu generaciju čipova za Bitcoin mining

0

Gigant za proizvodnju računalnih čipova Intel Corporation podijelio je detalje o novom mining čipu visokih performansi.

Intel je otkrio svoju drugu generaciju čipova za mining Bitcoina tijekom IEEE International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) 2022, konferencije posvećene industriji elektronike i proizvodnje čipova.

Prema tvrtki, Bonanza Mine (BMZ2) je ultra-niskonaponski energetski učinkovit ASIC za mining Bitcoina koji može isporučiti 40 terahasha u sekundi (TH/s).

Intelov patent koji se odnosi na “visokoučinkoviti mining Bitcoina” datira iz studenog 2018., a trebao bi donjeti smanjenje ukupne potrošnje energije za otprilike 15%.

“Intel je nekoliko godina radio na dizajnu oko ASIC-a optimiziranih za SHA 256”

Očekuje se da će čipovi BMZ2 slijediti arhitekturu sličnu njegovoj prvoj generaciji mining čipa, BMZ1, gdje preko 300 čipova, koje pokreće miner od 3.600 W, rade zajedno kako bi isporučili do 40 TH/s u uravnoteženom okruženju.

Intelov Bitcoin miner sljedeće generacije moći će isporučiti uravnoteženi output od 40,4 TH/s crpeći 2293 W snage, bilježeći nisku potrošnju energije od 56,97 džula po terahashu (J/TH). U usporedbi s Bitmain hardverom, Antminer S19j ASIC Bitcoin miner troši 3100 W za isporuku do 90 TH/s na sobnoj temperaturi, što rezultira učinkovitošću od 34,5 J/TH.

Osim toga, hardver će također imati mogućnost rada u dva načina, prema visokim performansama, ali i uštedi energije kako bi se optimizirao omjer potrošnje energije u različitim stupnjevima mining učinkovitosti.

Intel još nije objavio datum službenog lansiranja zajedno s tehničkim zahtjevima druge generacije mining instalacije.

Težina Bitcoin mininga nastavlja uzlazni trend, što je snažan pokazatelj rastuće otpornosti na mrežne napade. Na svom vrhuncu, Bitcoin je 13. veljače zabilježio hash rate od 248,11 exahash u sekundi (EH/s), nakon što je skočio za 31,69% sa 188,40 EH/s u samo jednom danu. S povećanjem hash ratea, oprema za mining Bitcoina treba se razvijati kako bi pružila veće performanse uz usporedno trošenje iste ili manje energije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X