Interes kineske vlade za blockchain tehnologiju odražava se na cijenu Bitcoina

0

Bitcoin (BTC) je nedavno porastao s razine od 7.200 USD na više od 10.500 USD u samo nekoliko sati zbog službene odluke Kine za promicanje usvajanja blockchain tehnologije.

Stručnjaci smatraju da je moguće da kriptovaluta u budućnosti nastavi rasti ako se interes Kineske vlade u blockchain tehnologiju nastavi.

Bitcoin bi mogao nastaviti s rastom

Prema analitičaru Nigel Greenu, izvršni direktor deVere grupe smatra da će Bitcoin do kraja tekuće godine doseći cijenu od 12.000 USD. Da bi se to dogodilo, vrlo je važno da najpopularnija kriptovaluta ostane iznad 8.500 USD.

Istodobno, unatoč nedavnom padu cijena, Bitcoin je uspio izbjeći takozvani “križ smrti” koji uključuje 50-dnevni pomični prosjek i 200-dnevni pomični prosjek. Da se taj scenarij dogodio, nastupio bi snažan bear market.

Green smatra kako je razina 8.500 dolara djelovala kao potpora u prošlosti. Ako Bostane iznad te razine, vjeruje da bi najpopularnija kriptovaluta mogla doživjeti proboj.

Kako će se Brexit odrazit na kripto?

Nekoliko razloga moglo bi potaknuti pojedince da kupuju Bitcoin i druge kriptovalute. Mnogi analitičari smatraju da bi pregovori o Brexitu, napetosti u trgovini između Kine i Sjedinjenih Država ili ekonomska kriza mogli imati pozitivan utjecaj na tržište kriptovalute.

Marcus Swanepoel, izvršni je direktor priznate tvrtke u svijetu kriptovalutea, Luno, smještene u Londonu. Luno olakšava pohranu Bitcoina kroz svoj Luno Bitcoin Wallet. U isto vrijeme, tvrtka djeluje na burzi kriptovaluta omogućujući korisnicima da kupuju i prodaju bitcoin i druge kriptovalute.

Swanepoel tvrdi da će nakon brzog porasta cijene uslijediti isplata profita, ali sveukupna promjena cijene vrlo je pozitivna za Bitcoin. 

Prema službenim stranicama tvrtke, Luno novčanik čini jednostavno i prikladno pohranjivanje Bitcoin-a. Novčanik je dostupan i na iOS-u, Google Playu i webu, nudeći usluge svim vrstama korisnika.

Kina utječe na tržište kriptovaluta

Unatoč tome, kineski predsjednik Xi Jinping nedavno je pozitivno govorio o blockchain tehnologiji i zalagao se za kompanije u zemlji da je prihvate.

Kina je druga po veličini svjetska ekonomija i kao takva bi mogla uzrokovati značajne pozitivne učinke na čitavom tržištu blockchaina i kriptovaluta.

Iako je Bitcoin ojačao, kripto projekti sa sjedištem u Kini, kao što su NEO ili ONT zabilježili su značajan porast cijene nakon tih komentara. Te su kriptovalute porasle i za preko 40% u samo nekoliko sati.

Nekoliko tvrtki u zemlji, uključujući banke, mogle bi započeti razvijati vlastite blockchain projekte, mreže i digitalne valute.

Na primjer, Kineska industrijska i komercijalna banka (ICBC) je izbacila kripto wallet utemeljenu na blockchain-u. ICBC  je i jedna od najvećih banaka u Kini i svijetu. Ovo bi moglo potaknuti druge banke da slijede trend i izdaju vlastita kripto i blockchain rješenja za klijente.

Napomena: ovim člankom prenosimo vijesti iz kripto industrije te tekst ovog članka NIJE financijski savjet

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X