Investicijski div najavio zatvaranje dosad najvećeg kripto fonda

0

Unatoč tmurnim izgledima za kripto tržišta temeljenim na posljednjih nekoliko tjedana turbulencija, venture kapitalisti koji su zakoračili u web3 budućnost, ne odustaju.

Investicijski div, Andreessen Horowitz, privatna tvrtka rizičnog kapitala, koja je doživjela transformaciju tijekom posljednjih nekoliko godina i povećala broj zaposlenih, zatvorila je svoj najnoviji i dosad najveći kripto fond u iznosu od 4,5 milijardi dolara.

Kripto fond 4

Ovo je četvrti pohod tvrtke na kripto ulaganja i najveća novčana alokacija posvećena kripto i blockchain projektima. Četvrti kripto fond u izradi je već neko vrijeme, a prvi je put najavljen u siječnju ove godine.

Novi fond gotovo udvostručuje i povećava ukupan broj sredstava koji je Andreessen Horowitz prikupio za kripto i blockchain ulaganja, čime prikupljena kripto/web3 sredstva iznose više od 7,6 milijardi dolara. Tvrtka je priopćila kako planira iskoristiti fond za izravno ulaganje u kriptovalute i kapital blockchain tvrtki.

Unatoč trenutnom padu tržišta, tvrtka je optimistična u pogledu otkrivanja novih mogućnosti. Marc Andreessen, suosnivač a16z (Andreessen Horowitz), komentirao je da su kriptovalute još uvijek u “ranom inningu” te dodao da tržište ima velik potencijal za rast.

“Medvjeđa tržišta često su trenuci kada se pojave najbolje prilike, kada se ljudi mogu usredotočiti na izgradnju tehnologije, umjesto da ih ometa kratkoročna cjenovna aktivnost”, izjavila je Arianna Simpson, generalna partnerica kompanije Andreessen Horowitz.

Ova je tvrtka u posljednjih je godina osigurala svoje mjesto na čelu kripto tržišta, nakon što je uložila veliku količinu sredstava u neke od vodećih projekata kao što su Solana, Uniswap, Dapper Labs i Axie Infinity.

Ovo nije prvi put da je Andreessen Horowitz pokrenuo kripto fond tijekom pada tržišta. Prethodni Crypto Fund III tvrtke vrijedan 2,2 milijarde dolara pokrenut je u lipnju 2021., samo nekoliko tjedana nakon što je kripto tržište pretrpjelo najgori pad u više od godinu dana.

Unatoč tome što je kripto sektor nedavno dosegao najnižu tržišnu kapitalizaciju, ulaganje u kripto projekte ipak malo usporava, no izgleda da Andreessen Horowitz želi iskoristiti trenutno depresivno tržište kako bi nastavio svoja kripto ulaganja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X