Investitori akumuliraju Bitcoin, ali je li ovo cjenovno dno?

0

Postoje rani znakovi da se “prašina taloži” na kripto tržištu sada kada ulagači vjeruju da je najgore glede kolapsa Terre izgleda prošlo. Pregled Bitcoinova grafa pokazuje da, iako su posljedice bile široko rasprostranjene i prilično razorne za altcoine, Bitcoin se zapravo prilično dobro održao.

Čak i uz pad 12. svibnja na 26.697 dolara, što je najniža razina cijene od 2020. godine, višestruki pokazatelji sugeriraju da bi trenutne razine mogle predstavljati dobru ulaznu cijenu u BTC.

Korekcija na ovu razinu je značajna po tome što je to bio ponovni test Bitcoinovog 200-tjednog EMA na 26.990 dolara. Prema kripto istraživačkoj tvrtki Delphi Digital, ova metrika je kroz povijest “služila kao ključno područje za prijašnje najniže cijene”.

I nije samo Bitcoin imao težak dan 12. svibnja. Tržište stablecoina također je zabilježilo najvišu razinu volatilnosti i odstupanja od fiksacije dolara od početka Terra skandala, s Tetherom (USDT) koji je doživio najveće odstupanje među glavnim stablecoinima.

Izvor: Glassnode

Sva četiri najveća stablecoina po tržišnoj kapitalizaciji uspjela su se vratiti unutar 0,001 dolara razlike od svog dolar pega, ali povjerenje vlasnika kriptovaluta u njihovu sposobnost držanja pega definitivno je poljuljano događajima u posljednja dva tjedna.

Bitcoin se približava svojoj “realized” cijeni

Kao rezultat korekcije tržišta, cijena Bitcoina sada se trguje najbliže realized cijeni od 2020. godine. Prema Glassnodeu, realized cijena povijesno je “pružala dobru potporu tijekom bear tržišta i davala je signale formiranja dna tržišta kada je tržišna cijena ispod nje.”

Tijekom prethodnih bear marketa cijena Bitcoina je bila ispod njegove realized cijene tijekom duljeg vremenskog razdoblja, ali količina vremena se zapravo smanjivala svaki ciklus. Zadnji bear market (2019.-2020.) je Bitcoin proveo samo sedam dana ispod svoje realized cijene 

Ostaje za vidjeti hoće li Bitcoin ovaj put pasti ispod te cijene ako se zadrže trenutni uvjeti na tržištu, i ako hoće, koliko će to trajati.

Podaci pokazuju da mnogi vlasnici kriptovaluta nisu mogli odoljeti iskušenju da kupe Bitcoin ispod 30.000 dolara, što je rezultiralo naglom akumulacijom koja počinje 12. svibnja i nastavlja se do 15. svibnja, ali neki analitičari upozoravaju da to ne treba shvatiti kao znak da će se oporavak dogoditi na toj razini.

Ovo mišljenje ponovio je Delphi Digital, koji je primijetio da “što duže vidimo rast cijena u ovim područjima, daljnji nastavak postaje vjerojatniji”.

Iz Delphi Digitala su izjavili:

“U slučaju da se to dogodi, potražite sljedeće razine: 1) Tjednu strukturu i podršku strukture volumena na 22.000 – 24.000 USD; 2) 2017. ATH te ponovni testovi od 19.000 do 20.000 dolara.”

Ovo nije financijski savjet, članak predstavlja viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve potencijalne gubitke nastale zbog povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X