Investitori izvlače milijarde iz dionica i ulažu u kripto valute

0

Povlačenje sredstava iz dionica i plemenitih metala podudara se s velikim porastom cijene Bitcoin-a i drugih kripto valuta. Mogući razlog je da investitori smatraju da je Bitcoin stabilnija investicija nego zlato.

CNBC je izjavio da tržište dionica nije vidjelo veće izvlačenje novca još od 2004., zadnjih 10 tjedana izvučeno je preko 30 milijardi dolara. Veliko povlačenje također uključuje veliko napuštanje plemenitih metala.

Plemeniti metali na gubitku

Raspodjela plemenitih metala među privatnim klijentima se uvelike smanjila, 2013-e je iznosila 10% a posljednjih tjedana je pala na manje od 2%.

(Izvor: BofA Merrill Lynch Global Investment Strategy, EPFR Global)

(Izvor: BofA Merrill Lynch Global Investment Strategy, EPFR Global)

Smanjenje ulaganja u plemenite metale se podudara s izvlačenjem sredstava s tržišta dionica. No, unatoč povlačenju investitora s tržišta, ono i dalje donosi dobitke. Pretpostavlja se da je povlačenje s tržišta potaknuto zabrinutošću zbog trenutnih tržišnih razina i monetarne politike.

Mogućnosti kripto ulaganja

Blockchain tehnologija otvara nove investicijske mogućnosti. Tvrtke kao LAToken i MyBit su razvile metode za tokenizaciju investicija čime su omogućile manjim investitorima kupnju većih investicija.

Decentralizirana platforma ovih kompanija omogućuje investitorima participaciju bez većih naknada koje inače dolaze s tradicionalnim tržištima. LAToken je čak razvio sistem gdje se udjeli Apple-a, Amazon-a i drugih blue chip dionica mogu tokenizirani i kupiti u dijelovima. Valentin Preobrazhenskiy, CEO LA Token-a, je objasnio da su proizveli NASDAQ na Blockchain-u sa širim spektrom razmjenjive imovine čime su smanjili granicu između kripto i pravih ekonomija, a klijentima dramatično smanjili troškova unosa i transakcije.

Trenutno isplativost tržišta tokenizirane imovine još uvijek nije poznata, preostaje samo čekati i promatrati njegov daljnji razvoj.

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X