Investitori uskaču u Optimism ekosustav

0

Cijene nativnih tokena iz više projekata koji koriste Ethereum Layer 2 rješenje za skaliranje Optimism porasle su za oko 20% usred glasina da će mreža uskoro pokrenuti token i ispustiti ga zajednici.

Optimism je rješenje za skaliranje Layer 2 koje koristi Optimistic rollup za obradu velike količine transakcija izvan Ethereum blockchaina. Projekt ističe da može upravljati pametnim ugovorima 5 do 500 puta jeftinije od Ethereumovog Layera 1.

Prema DeFiLlami, platforma trenutno ima 496,47 milijuna dolara ukupne zaključane vrijednosti (TVL) iz 30 različitih projekata koji je koriste za skaliranje kao što su Synthetix (SNX), UniSwap (UNI), Stargate Finance (STG) i Perpetual Protocol.

Glasine o mogućoj distribuciji tokena korisnicima povezanih projekata počele su se kolati na Twitteru ranije danas nakon što je Optimism objavio post pod naslovom “Novo poglavlje” u kojem je sažet rezultat projekta od njegovog pokretanja početkom prošle godine, zajedno s iznošenjem budućih planova.

Tim je istaknuo značajne prekretnice tijekom proteklih 12 mjeseci, kao što su 17,4 milijarde dolara vrijedan volumen transakcija, 24,5 milijuna dolara vrijedan prihod i ušteda od 1,1 milijarde dolara vrijednih naknada za transakcije.

Iako Optimism nije izravno naveo ništa o pokretanju ili airdropu nativnog tokena, promatrači su istaknuli zadnji dio posta koji ocrtava novu fazu razvoja koju će pokretati zajednica:

“Mreža iz dana u dan postaje sve bolja. Naša beba je naučila hodati i skoro je vrijeme za trčanje. Približavamo se kraju poglavlja i početku sljedećeg – onog vođenog vlasništvom i upravljanjem zajednice.”

Komentirajući tekst objave, samoproglašeni “glavni lovac na airdropove” “OlimpioCrypto” sugerirao je svojim 7.164 sljedbenika na Twitteru da bi SNX mogao biti token na koji bi trebali paziti na potencijalne airdrops, budući da je Synthetix bio prvi protokol s kojim je počeo raditi Optimizam.

“Tim u Optimizmu počeo je raditi sa Synthetixom prije bilo kojeg drugog protokola. Nosioci $SNX-a, možda će biti poslastica za vas. Održavanje tokena stakeanima moglo bi biti profitabilno”, napisao je.

Sličan račun nazvan “defi_airdrops” također je ukazao na druge popularne projekte na Optimismu kao što su Hop Protocol, Lyra Finance i Polynomial Protocol.

Iako nisu porasli svi tokeni povezani s Optimismom, tijekom 24 sata SNX, Lyra Finance i Synapse zabilježili su značajno povećanje vrijednosti. Prema podacima iz Coingeckoa, SYN je porastao za 26,2% na 3,37 USD, SNX je porastao za 21,5% na 6,18 USD, a LYRA je dobio 18,4% i dosegnuo je 0,24 USD.

Gledajući prema DeFi Llami, Synthetix koji je najveća platforma na Optimismu doživio je da porast TVL-a od 13,4% u posljednja 24 sata na oko 203,3 milijuna dolara. Ovo sugerira da investitori žure stakeati SNX u iščekivanju airdropa od strane Optimizam.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X