Izgubio 1000 Bitcoina: “Ako žena sazna ubit će me”

0

Jedan kripto entuzijast iz Australije, izgubio je 1000 Bitcoina, trenutne vrijednosti od 70 milijuna hrvatskih kuna.

Australski državljanin Alex, je za lokalne Australske medija objavio svoju priču o tome kako je izgubio 1000 BTCa, zato što je privatne ključeve od novčanika pohranio na jeftini kineski USB.

Alex je rudario Bitcoin tijekom 2009

Kada je Alex rudario Bitcoin, to je radio zbog interesa za tehnologijom i nije mu palo na pamet da bi BTC mogao postati ovo što je danas. Izjavljuje da u društvu kojem je bio nisu vjerovali da će Bitcoin narasti ovako veliko, rudario je Bitcoin samo iz zabave.

Zanimljivo je bilo jer si mogao rezervirati snagu svoje grafičke kartice za neku globalnu mrežu, a u to vrijeme je jedna kartica mogla rudariti nekoliko Bitcoina dnevno.

Alex je pohranio svoje ključeve za BTC novčanik na USB, i nije više razmišljao o tome sve dok nije shvatio da BTC vrijedi $1000, a to je bilo davne 2013-te. Tada je pokušavao naći gdje je taj USB, te nakon što ga je našao, shvatio je da je USB pokvaren. To je bio jeftini kineski USB koji nije izdržao nekoliko godina, već se pokvario.

Skriva ovu tajnu od žene

Alex izjavljuje da mu je to bila najveća pogreška u životu, pogreška vrijedna više od 11 milijuna dolara. Te savjetuje sve ostale da nikada ne pohranjuju vrijedne stvari na jeftine USB uređaje. Alex mu zapravo nije pravo ime, a identitet skriva jer nikada nije rekao ženi za ovu pogrešku, jer bi ga prema njegovim riječima ubila 🙂

Naravno, to nije obeshrabrilo Alexa, te je rekao da je početkom godine rudario Ethereum i da se nada da će jednog dana ETH toliko narasti i vratiti sve ono što je mogao ali nije dobio s Bitcoinom.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: news.com.au

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X