Izrael razmišlja o kreiranje nacionalne digitalne valute

0

Nakon Rusije i Dubai, Izrael razmišlja o kreiranju nacionalne kripto valute, digitalni shakel, koji bi bio digitalna reprezentacija fizičkog shakela.

Prema izvoru bliskom Izraelskom ministarstvu financija, crno tržište zauzima 22% domaće trgovine. Digitalna valuta, registrirana i kontrolirana od državne vlade bi na ovaj način možda smanjila ilegalne transakcije.

Dodatno, prema lokalnim portalima, država razmišlja o regulativi kojom bi smanjili opticaj fizičkog novca, a jedan od prijedloga je da zabrane isplate plaća u tradicionalnom novcu.

Ova ideja je nova, te je još sve na spekulativnoj razini, ali je vlada predložila “Economic Arrangements Bill” koji ako prođe će dovesti za stol Izraelsku banku te bi bili pokrenuti razgovori o mogućnostima kreiranje digitalne valute.

Colu, izraelska kompanija koja radi na Blockchain novčaniku, je sudjelovala u razgovorima s vladinim tijelima o ovim mogućnostima.

Izraelski regulatori promatraju digitalne valute već neko vrijeme, a mi smo im pomagali u tome. Ako ova inicijativa postane stvarnost, drage volje ćemo surađivati s njima… ipak vjerujemo da je digitalni novac budućnost. Mark Smargon, VP Blockchain Colu

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: Cointelegraph

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X