Je li ovo indikator kraja Bitcoin “selloff-a”?

0

Iznos Bitcoina koji se drži na kripto burzama neprestano opada od sredine svibnja, nudeći određenu sigurnost investitorima da je prošlo najgore razdoblje rasprodaje na tržištu.

Na trenutnim razinama, količina Bitcoina je najniža od početka siječnja, prema kripto analitičkoj tvrtki Santiment. 

“6-mjesečna najniža vrijednost obećavajući je znak, jer će općenito ukazivati ​​na to da postoji smanjen rizik od većih korekcija za Bitcoin”, objavila je analitička tvrtka u ponedjeljak ujutro.

Izvor: Twitter

Zašto je količina Bitcoina na kripto burzama bitna?

Priljevi najveće kriptovalute na kripto burzama počeli su rasti početkom svibnja, što je vjerojatno poslužilo kao preteča strmog pada cijene Bitcoina do sredine mjeseca. Prodaja Bitcoina pojačala se 19. svibnja, što je kulminiralo gubitkom od 1,2 bilijuna dolara za cijelo tržište kriptovaluta.

Podaci o protoku Bitcoina na kripto burzama važan su pokazatelj za praćenje putanje cijena najveće kriptovalute u kratkom i srednjem roku. Neto priljev često nagovještava strm pad, jer sve više investitora preusmjerava svoje posjede iz “hladnih novčanika”, vjerojatno u svrhu prodaje. Kako ovo funkcionira možemo vidjeti na primjeru da je u svibnju Bitcoin doživio najveći priljev na burze još od velikog pada tijekom početka korona krize u ožujku 2020. godine. Premještanje iz hladnih novčanika (npr. Ledger, Trezor) na kripto burze daje veću likvidnosti vlasnicima kriptovaluta, a najčešće je znak nesigurnosti na tržištu.

Iako Bitcoin ostaje u čvrstom bearish trendu, investitori zadnjih tjedana pronalaze sve više razloga da budu bullish. Brzina usvajanja kriptovaluta na mjestima poput Latinske Amerike, očekivani egzodus minera iz Kine u druge regije (najčešće Teksas) i sve veći pokazatelji da je tržište doseglo dno razlog su za optimizam.

S druge strane, analitičari i dalje upozoravaju na neizvjesne izglede u kratkom roku, a nekoliko istaknutih ljudi iz industrije govori kako možemo očekivati još strmiju korekciju ove godine. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X