Je li ovo razlog za pad Bitcoina do $50.000?

0

Poznati kripto analitičar, Willy Woo, primijetio je da su izvještaji o nestancima struje objavljeni krajem prošlog tjedna, a nestanci električne energije dogodili su se radi olakšavanja sigurnosnih inspekcija kao odgovor na nedavnu poplavu u lokalnom rudniku ugljena u kojem je 21 rudar privremeno zarobljen pod zemljom nakon nestanka struje.

Veliki pad hash ratea

Prema Cambridgeovom indeksu potrošnje energije za rudarenje Bitcoina (skraćeno BECI), kineska pokrajina Xinjiang predstavlja gotovo četvrtinu globalnog hash ratea. Analitičar napominje da je jučer zabilježen najveći dnevni pad ukupnog hasha ratea Bitcoin mreže od studenog 2017. godine, pri čemu je hash rate strmoglavo pao sa 172 milijuna terahasha u sekundi, odnosno TH / s, na otprilike 154 milijuna TH / s, prema Ychartsu.

Izvor: Ycharts

Popularni analitičar kripto tržišta pripisao je nagli pad cijene najveće kriptovalute 18. travnja velikom padu hash ratea koji je posljedica nestanka struje u kineskoj regiji Xinjiang. Woo ukazuje na 9000 Bitcoina koji su 16. travnja prebačeni u Binance, nagađajući da je sredstva vjerojatno poslao “whale s insajderskim znanjem o događajima u Kini”.

Likvidiran rekordni broj računa

Zajedno s velikom prodajom na kvartalnim futures tržištima, pad cijene potaknuo je likvidacije Bitcoin pozicija u vrijednosti od 4,9 milijardi dolara i dodatnih 4,4 milijarde dolara na sekundarnom altcoin tržištu. Likvidiran je rekordni broj računa, njih čak milijun

Međutim, ne slažu se svi s Wooovom analizom, a partnerom Cinneanhaim Ventures, Adamom Cochranom, opisao je ideju da je nestanak struje u rudarskoj regiji u Kini doveo do pada u vrijednosti Bitcoina kao “krajnju glupost”.

Woo je primijetio da dugoročni whaleovi (koji inače rijetko prodaju) kupuju velike količine usred ove korekcije, dodajući da se pri cijeni od 50.000 američkih dolara stvara najveći “price discovery” skup kakav nismo vidjeli od kada je BTC bio ispod 10 tisuća američkih dolara.

“Potvrda Bitcoina kao imovine vrijedne bilijun dolara neizmjerno je jaka”, rekao je, dodajući da je 13,5% cjelokupne količine Bitcoina “sudjelovalo” u transakcijama nakon što je kapitalizacija Bitcoina premašila 1 bilijun dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X