Jedna od najvećih australskih banaka je pro-kripto

0

Matt Comyn, izvršni direktor Commonwealth Bank of Australia (CBA), rekao je da je banka više zabrinuta zbog rizika propuštanja kriptovaluta nego onih koji su povezani s njezinim usvajanjem.

CBA će postati prva od “velike četiri” banke u Australiji koja će ponuditi kripto usluge, nakon što je tvrtka 3. studenoga objavila da će podržati trgovanje s 10 digitalnih sredstava izravno putem svoje bankarske aplikacije. U razgovoru za Bloomberg TV u petak, 19. studenog, Comyn je bio upitan o CBA-ovom stavu o kripto sektoru, a izvršni direktor je istaknuo da:

“Vidimo rizike u sudjelovanju, ali vidimo veće rizike u nesudjelovanju. Važno je reći da ne gledamo samu cijenu kripto imovine, vidimo je kao vrlo nestabilnu i špekulativnu imovinu, ali također ne mislimo da će sektor i tehnologija igdje nestati u vidljivoj budućnosti.”

Comyn je također sugerirao da je CBA-ov kripto potez tak počeo te će se još mnogo toga proizvesti, jer je istaknuo da banka vidi mnoge slučajeve korištenja blockchain tehnologije, zajedno s velikom potražnjom potrošača.

“I zato to želimo razumjeti, želimo pružiti konkurentnu ponudu kupcima s pravim otkrivanjem rizika. Želimo izgraditi sposobnost unutar i oko DLT i blockchain tehnologije”, dodao je.

ASIC ne može regulirati sektor

Iako se čini da je CBA optimističan u pogledu tehnologije kriptovaluta i distribuiranog ledgera, Australska komisija za vrijednosne papire i ulaganja (ASIC) pozvala je na oprez ulagača, a također napominje da nije u mogućnosti nadzirati sektor.

Govoreći na Australian Financial Review Super & Wealth Summitu 22. studenog, predsjednik ASIC-a Joe Longo sugerirao je da financijski izvršitelj ne može regulirati kriptovalute jer klasa imovine trenutno ne spada u opseg “financijskih proizvoda” u Australiji:

“Visoka potražnja za kriptovalutama potaknuta eksplozivnim rastom cijena dovela je do nekih jedinstvenih izazova. Trenutačno velik broj kripto imovine vjerojatno nije ‘financijski proizvod’, što otežava financijskim savjetnicima davanje savjeta.”

Također, Longo je dodao kako je ASIC već dao neke smjernice o ETF-ovima povezanim s kripto imovinom. Naglasio je kako su oni barem financijski proizvodi kojima se trguje na licenciranoj burzi, tako da će tu postojati neka vrsta zaštite za investitore.

Prema Longovom osobnom mišljenju, pozvao je lokalne ulagače da se bave kriptovalutama s velikim oprezom, napominjući da “ne stavljaju sva jaja u jednu košaru'”. No, također je naglasio da su kripto prijedlozi koje je australski Senat iznio prošlog mjeseca pravi potez za lokalnu klimu.

“Gdje god smo došli iz perspektive politike, odbor senatora Bragga s pravom je istaknuo činjenicu da su kriptovalute na našim vratima, ovdje i sada, i da je to vođeno izvanrednom potražnjom potrošača i investitora”, rekao je.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X