Jesu li kriptovalute spas za OnlyFans?

0

Tim Stokely, osnivač i izvršni direktor OnlyFansa, objasnio je kako su ga banke prisilile da izbaci sadržaj za odrasle sa svoje platforme čiji je poslovni model zasnovan na pretplatama.

OnlyFans popularna je platforma koja povezuje internetske seksualne radnike s pretplatnicima, no tvrtka je nedavno promijenila svoju politiku zabrane “seksualno eksplicitnog ponašanja”, počevši od 1. Listopada. Ovo je izazvalo burnu reakciju i od strane kreatora i korisnika sadržaja.

Banke se boje reputacijskog rizika?

Govoreći o promjeni politike s Financial Timesom 24. kolovoza, Stokely je napomenuo da Only fans nije imao izbora, a kratki odgovor na pitanje “zašto” je – banke. Naveo je tri bankovna giganta koji su odbili pružati usluge OnlyFansu: Bank of New York Mellon , Metro Bank i JPMorgan Chase.

Stokely tvrdi da su banke povukle usluge prema OnlyFansu zbog “reputacijskog rizika” povezanosti s platformom na kojoj se izdaje seksualno eksplicitan sadržaj. Utemeljitelj je posebno citirao JPMorgan, navodeći da je on „agresivan u zatvaranju računa seksualnim radnicima“ ili bilo kojem poslu koji podržava takvu vrstu rada. Stokely tvrdi da su “označili i odbili” svaku bankovnu transakciju povezanu s tvrtkom, što je “otežavalo” plaćanje kreatorima sadržaja na platformi.

“Plaćamo više od milijun kreatora sadržaja u iznosu od 300 milijuna dolara svaki mjesec, a pobrinuti se da ta sredstva stignu kreatorima uključuje korištenje bankarskog sektora”, rekao je.

Hoće li OnlyFans, kao i Pornhub, prihvatiti kriptovalute?

Pornhub je u prošlosti nailazio na slične probleme kada se Paypal povukao s platforme krajem 2019. godine. U prosincu sljedeće godine Visa i Mastercard također su obustavili usluge Pornhubu zbog navodnih video zapisa koji prikazuju nedopušteni sadržaj.

Pornhub se okrenuo kriptovalutama za potrebe plaćanja na platformi, a to se pokazalo iznimno uspješnim s obzirom na to da ne postoji posrednik koji bi blokirao plaćanja. Stokely nije otkrio hoće li OnlyFans prihvatiti kriptovalute poput Pornhuba, ali je napomenuo da bi “apsolutno” dopustio pornografski sadržaj na platformi ako se banke predomisle.

U međuvremenu, američki reper Tyga oglasio se kako pokreće konkurentsku platformu OnlyFansu te da će ona biti zasnovana na kriptovalutama. Tyga je bio veliki proponent OnlyFansa, ali nakon nove zabrane odlučio se za pokretanje svoje platforme Myystar. Platforma će uzimati samo 10% provizije kreatorima sadržaja, u odnosu na 20% koliko trenutno uzima OnlyFans. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X