Visa i UnionBank prihvaćaju blockchain kako bi ubrzali transakcije

0

U Manili, glavnom grad Filipina službeno je objavljeno da će Visa i UnionBank prihvatiti Blockchain tehnologiju kako bi omogućili brže B2B transakcija.

B2B Connect Platforma

Predsjednik UnionBanke, Justo Ortiz izjavio je:

Na ovaj način prijenos sredstava može biti obavljen unutar samo 24 sata, umjesto u 4 do 5 dana. Ortiz

Na tu izjavu nadovezao se Edwin Bautista te rekao kako će nakon potpunog uspostavljanja platforme doći do smanjena naknada za provođenje transakcija.

Voditelj poslovanja Viktam Kshettry iz Visa Asia Pacific rekao je kako je ovaj projekt inovativan te rješava geografske probleme transakcija koristeći brzinu, sigurnost i pouzdanost u provođenju istih.

Realizacija projekta do kraja 2018.

Projekt se odvija u partnerstvu 4 banke: Commerce Bank iz SAD-a, Shinhan Bank iz Južne Koreje, Sberbank iz Rusije i United Overseas Bank iz Singapura. Plaćanje je moguće u 23 različite fiat valute dok se korištenje platforme u punoj funkcionalnosti predviđa za kraj 2018.

Partneri ovog projekta kažu kako je Blockchain tehnologija nešto što bankarski sektor nestrpljivo čeka.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: News.abs-cbn.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X