Još jedan milijarder mijenja stav o kriptovalutama

0

Američki multinacionalni hedge fond i tvrtka za financijske usluge Citadel spremna je ove godine ući na tržišta kriptovaluta.

Govoreći za Bloomberg Wealth, osnivač Citadela Ken Griffin komentirao je trenutno stanje tržišta u svjetlu nedavnih geopolitičkih sukoba navodeći da su ona na “vrlo promjenjivoj točki prekretnice”.

Kada se intervju okrenuo digitalnoj imovini, Griffin koji je ranije upozorio mlađu generaciju i rekao da “nema potrebe za kriptovalutama”, otkrio je da će se tvrtka ove godine baviti tržištima kripto imovine.

“Pošteno je pretpostaviti da ćete nas tijekom sljedećih mjeseci vidjeti kako se bavimo stvaranjem tržišta za kriptovalute.”

Veliki je zaokret u odnosu na studeni 2017., kada je Griffin rekao: “Bitcoin trenutno ima mnoge elemente pomame za tulipanima koje smo vidjeli prije stotina godina u Nizozemskoj.” U to vrijeme, kada je cijena Bitcoina bila oko 10.000 dolara, dodao je “ovakvi baloni obično završava suzama. I brinem kako bi ovaj balon mogao završiti.”

Tijekom intervjua za Bloomberg Wealth, Griffin je priznao da je imao pogrešan pogled na digitalnu imovinu. “Kripto je jedna od velikih priča u financijama tijekom posljednjih 15 godina”, rekao je prije nego što je dodao:

“I bit ću jasan, bio sam u taboru protivnika tijekom tog vremenskog razdoblja. Ali današnje kripto tržište ima tržišnu kapitalizaciju od oko 2 bilijuna dolara u okruglim brojevima, što vam govori da nisam bio u pravu oko ovoga.”

Rekao je da je i dalje skeptičan, ali “danas na ovom svijetu postoje stotine milijuna ljudi koji se s tim ne slažu”.

“U mjeri u kojoj pokušavamo pomoći institucijama i ulagačima da riješe svoje probleme alokacije portfelja, moramo ozbiljno razmotriti mogućnost stvaranja tržišta u kripto sektoru.”

Citadel analizira globalna tržišta koristeći niz strategija za isporuku optimalnih povrata ulaganja svojim partnerima. Griffin želi da tvrtka uključi kripto imovinu u ove strategije tijekom sljedećih mjeseci.

U siječnju je Citadel Securities najavila svoje prvo vanjsko ulaganje vrijedno 1,15 milijardi dolara od dvije istaknute kripto VC tvrtke Sequoia Capital i Paradigm. Citadel, koja trenutno ima oko 38 milijardi dolara imovine pod upravljanjem (AUM), procijenjena je na 22 milijarde dolara nakon ovog ulaganja.

Griffin je nastavio promicati svojstva Ethereuma, misleći da će zbog veličine i važnosti svog ekosustava Ethereum na kraju zamijeniti Bitcoin koji ima veći utjecaj na okoliš.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X