JP Morgan, Credit Suisse među 8 najvećih Blockchainovih bankarskih testova

0

Osam financijskih tvrtki su uspješno završile test u vezi prototipa ‘pametnog ugovora’, koji se bazira na blockchainovom ‘startupu’ Axoni.

Današnje vijesti kažu kako su tvrtke koje su sudjelovale bile pet banaka (JP Morgan, Credit Suisse, Barclays, Citi i jedna neimenovana sudionica), dvije tvrtke koje se bave financijskom infrastrukturom (Markit i Thompson Reuters) i poslovno savjetovanje Capco.

Izmjena kapitala koja je trajala nekoliko mjeseci i koja je bila organizirana od strane Axionija je trebala pokazati da je softver New York tvrtki sposoban obavljati kompleksne post-zamjenske usluge, kao što su usluge marginalnog plaćanja i korporativnog akcijskog procesuiranja. Nadalje, projekt je osmišljen na način da automatizira poslove koji se baziraju na potrošnji vremena i sinkronizaciji iza jedne dionice, indeksa i zamjene portfolija.

Iako je Axioni ove godine već najavio dva višenamjenska prototipa blockchaina, s današnjim vijestima možemo vidjeti da se skorašnji izlazak zaista bliži.

Šef Axonija Greg Schvey je u svojoj izjavi, kojom je htio pokazati kako se blockchain može koristiti za povećavanje učinkovitosti nekih kompliciranijih usluga za izmjenu, rekao:

”Kompleksni ugovori, distribuirana marketinška struktura i repliciran radni tijek kod većine stranaka osigurava to da je blockchain savršen za izmjenu kapitala.”

Povećana kompleksnost testova su samo dio većeg projetka u namjeri da se blockchainovi programi pomaknu sa mjesta prototipa na svakodnevnu upotrebu.

Više izvora podataka

Da bi se uspješno proveli svi testovi OTC zamjene kapitala, Thomas Reuters je integrirao svoju BlockOne lisnicu zajedno sa Axioni softverom. Integracija je omogućila određivanje vrijednosti grupa i podataka tržišta, kao što su cijene kapitala i kotiranje LIBOR-a.

Prema izjavi, koristeći informacije iz analize IHS Markitove MarkitSERV-ove platforme, čime se bankama dao sinkronizirani zlatni rekord transakcija, stvoreni su pametni ugovori.

U namjeri da se okoristi stručnošću svakog člana projekta, Axoni je tražio od Capcoa da pregleda sve radne tijekove od početka do kraja, da bi se uvjerio da nema suviška.

Capcoov glavni stručnjak i vodič za blockchain Benjamin Jessel je rekao:

”Sada koristimo pametne ugovore na puno sofisticiranije načine nego što je to bio slučaj u prošlosti.”

Prema izjavi, od sveukupno 133 strukturna testa kojima se željelo testirati blockchainove mogućnosti tehnološkog kapitala, ostvaren je uspjeh od 100%.

Kao dodatak da bi se još više testirala funkcionalnost pametnih ugovora, radna grupa je provela 50 testova glavne Axoni infrastrukture koja je u nastajanju.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X